“Левски” предлага работа на красавици

Варна е декор във финала на “Привличане”

Миланов и ЦСКА напред в Лига Европа

Треньорът на „Рома към играчите: Исках половината да ви сменя

Мъри готов да напусне „Астана“

Бившият шеф на Общинска банка Александър Чакалски временно оглави „Топлофикация София“

Теменужка Петкова: Темата българската страна да бъде купувач на ЧЕЗ не стои на дневен ред

Цар Симеон II прие в двореца “Врана” бившия премиер на Македония проф. Владо Бучковски

Разкриха подпалвач, изпепелил „Лада” на съсед в монтанско село

100 000 лева гаранция за бившия финансов министър Стоян Александров

Утре у нас пристига сръбският президент Александър Вучич

Съдебната охрана в Монтана протестира, раздаваха бонбони

Илияна Йотова връчи български документи на спасителя от Лим Сафет Баличевац

Задържаха петима, докато произвеждат синтетичен наркотик

Поздравихме Кувейт за Националния празник Посланикът у нас Н. Пр. г-н Якуб Ал Атиики даде грандиозен прием в хотел „Маринела”

Ислямска държава действа за създаването на халифат във Великобритания

Групировката “Ислямска държава” (ИД) изисква от потенциалните британски джихадисти да не отиват в Сирия, а да останат във Великобритания, да се включат в различни терористични атаки и да действат в страната със същата мотивация както на сирийския фронт.

Тази нова тактика на ИД бе разкрита от британската телевизия “Скай Нюз”, чиито журналисти са провели разследване под прикритие. Те се представили като “потенциални джихадисти” и общували в интернет с членове на ИД на различно ниво, които се занимавали с вербуване на поддръжници и издаване на фалшиви документи, пише БГНЕС.

Журналистическият екип установил, че ИД сега насърчава британците да формират групировки, с които да започна продължителен дълъг процес за създаване на “Ислямска държава” на британска земя. ИД успяла да наеме чрез интернет “поне седмина британци”, за да извършват терористични нападения на британска територия.

Журналистите комуникирали с британско мюсюлманско семейство, което в момента е в Сирия. От него те научили, че в Шотландия групировката има потенциален терорист самоубиец, а други двама британци са обучавани за извършване на терористични нападения. При това ИД се стреми да вербува хора без никакво криминално или екстремистко досие.

Един от джихадистките командири се похвалил, че 4-5 британци се обучават в извършване на терористични нападения на територията на “халифата” (на държаните от ИД области в Сирия и Ирак).

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете