МВР предупреди: Не преминавайте през Дунав мост-2 утре

Наказания в пловдивската Спешна помощ заради отказана помощ на 2-годишно дете

Заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова откри семинар на тема “Изкуството в променяща се Европа – време и граници“

Меркел обеща на Гърция помощ при военна агресия от Турция

Апелативният съд потвърди оправдателната присъда на Алексей Петров за пране на пари

България е партньор по 8 стратегически проекта

Индустриална зона „Загоре” в Стара Загора ще бъде първата в България от модерен тип

Чарли Шийн продава имението си в Лос Анджелис

България и Сърбия подписаха три меморандума за транспорта и социалната политика

Задържаха под стража дилър, заловен в казино

“Изворите” с трите моми в Котел – сред първенците в онлайн фотоконкурс

190 варненчета станали жертви на престъпления за година

2,3 млн. лева за инвестиции в Котел

Легионерът от Орешник остава в ареста

Поредна провокация на зелените рекетьори


Лифт “Тодорка” се модернизира въпреки манипулациите

По повод публикации в сайтове подкрепящи зелените рекетьори, които твърдят, че фирмата “Маренго трейдинг” иска да подмени лифта “Тодорка” в Пирин с двойно по-голям, с което ще заобиколи закона, ще получи съоръжението без концесия и ще стане негов собственик завинаги, редакцията на “Труд” потърси за коментар “Маренго трейдинг”. Ето какво ни отговориха от компанията:

Свидетели сме на повтарящи се опити за нескопосана манипулация относно модернизирането на лифт Тодорка в Пирин и оспорването на правото ни на собственост върху съоръжението. До такава степен авторите на тази манипулация подценяват българското общество, че дори не съзират как в две последователни изречения изричат несъвместими неща – „Маренго трейдинг“ ЕООД строяло без вещно право и как въпреки това построеното ще остане нейна собственост. Независимо от тези манипулации ще повторим отново истината, не за да отговаряме на манипулаторите, а защото обществото има право да знае истината:

Всички построени преди концесията лифтове и влекове на територията на НП „Пирин“ са частна собственост и не са обект на концесия. Всички тези лифтове притежават право на строеж върху територията, на която са построени, зашото са изградени през 80-те години преди НП „Пирин” да стане изключителна държавна собственост съгласно конституцията на Р България от 1991г.

Маренго Трейдинг ЕООД модернизира съоръжението с напълно редовни документи и няма никакви законови основания подмяната да бъде спряна. Нито един от компетентните органи, проверили документите на извършващата се модернизация на лифт Тодорка не е установил нарушение.

Надяваме се, че през новия зимен сезон модернизираното съоръжение ще създава повече комфорт и приятни емоции на гостите на Пирин.

Маренго Трейдинг ЕООД

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.