Плашат с граната ключов свидетел по делото срещу съдия Ченалова

Нападателна граната е била заложена на дръжката на вратата на автомобила на Димитър Ламбовски, бивш депутат от НДСВ, потвърдиха за “Труд” от МВР.

Колата била паркирана близо до ресторант “Прима” в столичния квартал “Бояна”. Сигналът за бомбата е бил подаден в 16,30 ч. Районът е бил отцепен, а гранатата - обезвредена.

Основната версия на криминалистите е, че автомобилът е миниран за сплашване, тъй като гранатата била заложена демонстративно.

Разследващи случая припомниха за "Труд", че Ламбовски е ключов свидетел по делото срещу скандалната съдийка Румяна Ченалова, затова те не изключват факта гранатата, която е безвредна, да е поставена именно с цел да се напомни на бившия депутат да си държи устата затворена.

Самият Ламбовски не бе открит за коментар. Той бе депутат от 2001 до 2005 г., а по-късно основа първото частно гробище в квартал “Бояна“. В средата на 90-те години е бил в изпълнителния комитет на футболния клуб “Славия“ заедно с Младен Михалев-Маджо. За него се говореше, че има общ бизнес с братята Красимир и Николай Маринови-Маргините и Румен Николов-Пашата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини