БФС благослови бой по главите

Дисциплинарната комисия на БФС благослови хулигани да целят по главите треньорите. Изводът никне след наказанията за „Черно море“ за мача срещу „Левски“ - 1:1 във Варна в събота.

Домакините отнесоха глоба от 1500 лв. и предупреждение за лишаване от домакинство. А треньорът на „сините“ е санкциониран за един мач.

Варненската публика улучи специалиста в главата с бутилка пълна с вода. Неговият помощник Елин Топузаков бе ударен с камък също по главата. Стоев бе улучен и с дребни качмъчета, и със запалка.

В болката и яда след удара с бутилка треньорът изрита шишето към терена. Жестът на Стоев не бе насочен конкретно към някого, нито представляваше заплаха. Докато и треньорът, и асистентът му все пак изпитаха болка и няма спор, че можеше да пострадат и повече.

Въпреки реалната опасност за здравето на двамата, наказанието за „Черно море“ е относително ниско. И не са криви експертите от Дисциплинарната комисия. Просто правилникът сочи, че по-тежки санкции има само при „последствия“ от удар. И така във Варна ще продължат да си целят като зайци гостите. Докато евентуално дойде „последно предупреждение“, а после „лишаване от домакинство“.

В същото време „Левски“ е глобен общо 2800 лв. за хвърлени предмети и за използвана пиротехника, без да се е чуло да има улучен от „Черно море“. А Стоев ще плаща 500 лв. за изританата бутилка, която нямаше как да застраши някого.

„Сините“ нямат право да обжалват наказанията за треньора.

“Сините“ правят блок за семейства на стадиона

„Левски“ реши да обособи специален семеен блок в сектор „В“ на „Аспарухов“ за мача с „Монтана“. Там деца до 14 г. ще имат право да влизат безплатно със свой близък.

Треньорът Стойчо Стоев взе за тренировки с първия тим още двама младоци. С големите вече тренират роденият през 1998-а Алекс, син на легендата Даниел Боримиров, и Атанас Кабов (1999 г.).

Невъзстнавоеният Мигел Бедоя няма да играе и срещу „Монтана“. Сериозна е надеждата обаче всеки момент Атанас Курдов да получи служебна картотека от ФИФА и да дебютира в мача.

Юбилейният шоудуел с „Юргорден“ ще се играе на 10 октомври от 16 ч на националния стадион. „Левски“ ще чества половин век от своя старт в евротурнирите, който е срещу шведския клуб. Специално за двубоя ще бъде издадена отново програмата за мача от 1965-а.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ