Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Сърбия се готви за милиони бежанци

Властите в Сърбия се готвят за нова, много по-мащабна бежанска вълна през следващите месеци, съобщава в. “Блиц”, цитиран от БГНЕС.

В момента в страната официално има над 70 000 бежанци, които имат намерение да намерят спасение в някоя от страните на Европейския съюз. “Още в самото начало на есента Сърбия ще бъде изправена пред нова бежанска вълна. Тя ще бъде много по-голяма от сегашната. В момента в Сърбия всеки ден влизат по около 1000 имигранти от Сирия”, съобщават от сръбските сили за сигурност пред в. “Блиц”.

Във втората бежанска вълна ще има предимно много бедни хора от Сирия, но и от други азиатски държави, които бягат от Ислямска държава. Сръбските власти очакват голяма част от близо трите милиона сирийски бежанци на границата с Турция да преминат през Гърция и Македония и оттам да се отправят към Сърбия.

“Тази бежанска вълна може да бъде и най-опасната за сигурността в страната, но и за общественото здраве. Тези имигранти от Сирия произхождат от най-бедните слоеве на населението и поради тази причина в момента се взимат мерки за контрол при тяхното придвижване”, казва още източникът от силите на реда в Белград. От там уточняват, че бежанците са много добре организирани – те имат карта, с точното наименование на местата, през които трябва да преминат, какъв транспорт да използват и колко ще трябва да заплатят по пътя на различни хора.

Повечето бежанци искат да се доберат до Белград, защото за тях това е “финансовия рай”, където могат да получат пари. Властите в Сърбия много бързо издават документ за бежанец, който им позволява да теглят пари от банките през Western Union, които получават от своите близки и познати от Западна Европа. Пред изданието сирийски имигранти твърдят, че през “Сърбия ще преминат няколко милиона бежанци”.

Припомняме, че в съседна Македония официалната статистика сочи, че от 19 юни до днес 31 000 души са подали искане за получаване на статут на бежанец. В Унгария от началото на годината са пристигнали над 110 000 души. Властите в Будапеща започнаха изграждането на 175 км стена по границата със Сърбия за спиране на бежанската вълна.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете