Опозиционен македонски лидер: Спираме бойкота, връщаме се в парламента

Депутатите от опозиционния Социалдемократически съюз /СДСМ/ спират бойкота на парламента и се връщат в Народното събрание на Република Македония, съобщава БГНЕС.

Лидерът на СДСМ Зоран Заев съобщи, че това ще стане още в самото начало на новия парламентарен сезон. "На 1-ви септември влизаме в пленарна зала за да гласуваме Закона за специалния прокурор и неговия избор. Това е ключов закон в целия процес, защото от самия закон зависи кой ще бъде избран на поста специален прокурор", каза още Заев.

Припомняме, че връщането на опозицията в пленарна зала бе договорено с посредничеството на международната общност между четиримата основни политически лидери в страната - Никола Груевски от ВМРО-ДПМНЕ, Зоран Заев от СДСМ, Али Ахмети от ДСИ и Мендух Тачи от ДПА. СДСМ отказа да участва в работата на парламента след изборите през 2014 г. Според СДСМ по време на вота са били извършени фалшификации.

Четиримата лидери се договориха през април следващата година в страната да бъдат проведени предсрочни парламентарни избори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят