Супермач: СуперБарса със Суперкупата

Победителят в Шампионската лига Барселона спечели Суперкупата на Европа в Тбилиси след изключително шоу с девет гола срещу носителя на трофея в Лига Европа Севиля.

В редовното време двубоят завърши 4:4, а в края на второто продължение в герой за каталунците се превърна Педро Родригес, който изигра последния си мач с екипа на "блаугранас" преди да поеме към Манчестър Юнайтед.

Сред зрителите беше и президентът на БФС Борислав Михайлов, който изгледа мача от ложите на стадиона в Тбилиси в качеството си на член на Изпълнителното бюро на евроцентралата, пише Спортал.

Първо Барселона успя да постигне обрат и от 0:1 стигна до 4:1, но Севиля не се предаде и прати мача в продължения. Над всички през първата част беше мегазвездата на каталунците Лионел Меси, който с два гола от фаул успя да обърне резултата.

Попадение на Луис Суарес в средата на първото полувреме пък беше отменено заради отсъдена засада на уругвайския нападател. В края на първите 45 минути Суарес се озова сам пред Бето, но пропусна. Уругваецът обаче се пребори за топката и я насочи към Рафиня, който отблизо не сгреши за 3:1. В началото на втората част Суарес отново беше оставен сам пред вратата, получи топката от Серхио Бускетс и този път не сгреши и записа името си сред голмайсторите.

Преди това носителите на трофея в Лига Европа откриха още в 3-ата минута след изпълнение на пряк свободен удар. Евер Банега насочи майсторски топката в ъгъла на вратата на каталунците, а стражът Тер Стеген не успя дори да помръдне от мястото си. Фаулът беше отсъден за нарушение на Хавиер Масчерано срещу капитана на Севиля Хосе Антонио Рейес.

В 7-ата минута обаче равенството беше възстановено след перфектно изпълнен пряк свободен удар от страна на мегазвездата Лионел Меси. В 16-ата минута Меси отново получи възможност да изпълни фаул и отново беше безгрешен - 2:1 за каталунците. С това съпротивата на Севиля сякаш беше сломена.

Последваха много силни минути за каталунците, които увеличиха аванса си чрез Рафиня в края на полувремето, а в началото на втората част Суарес сякаш сложи точка на спора. Каталунците намалиха много рязко оборотите, което позволи на Севиля да се развихри. Рейес и Гамейро от дузпа върнаха интригата, а новото попълнение Йевхен Коноплянка върна равенството и окончателно завърза възела в този мач. Минута преди края на редовното време Лео Меси имаше възможност да вкара своя хеттрик от преки свободни удари, но малко точност не достигна на изпълнението му.

Треньорът на Барселона Луис Енрике оказа чест на Педро Родригес, като го пусна в игра в началото на първото продължение на мястото на Хавиер Масчерано. Футболистът се отплати по най-добрия начин за доверието, като изведе Барселона напред в резултата в 115-ата минута, след като вкара при добавката след изпълнен от Меси пряк свободен удар.

В последната минута на добавеното време Рами може отново да върне равенството, но от много близка дистанция не успя да овладее силно подаване, топката се удари в крака му и мина край гредата.

Така Барселона прибави и Суперкупата на Европа към спечеления вече требъл през сезона, а Педро Родригес си взе по най-добрия начин сбогом с каталунците. Това беше пета Суперкупа за Барса в историята и така испанският гранд се изравни с Милан по брой от това отличие.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ