Бабата на загиналата край Лесидрен Велислава познава ромите, които са я прегазили при гонка

28-годишни момчета са прегазили двете момичета и едно момче край Лесидрен. Младежите били с БМВ и „Ауди” и са тръгнали да се надбягват точно когато децата се връщали от мястото, на което през лятото се събират доста деца - Съевата чешма, обясни кметът на Лесидрен Борис Нешев пред БНТ.

Част от събралите се на Съевата чешма деца се движели с колелата си от лявата страна на пътя, а трите пострадали – от дясната.

Двама шофьори си спретнали състезание на пътя. Единият от тях загубил контрол над автомобила си и се врязал в групата тинейджъри. 16-годишната девойка от Троян е загинала на място от удара на "Ауди"-то. Второто момиче е в изключително тежко състояние в болницата в Ловеч, съобщи д-р Донка Минкова. Другото момче е под лекарско наблюдение. Д-р Минкова заяви още, че поддържат непрекъсната връзка с здравното министерство, за да може, ако се наложи, момичето в тежко състояние да бъде транспортирано в друга болница.

Според кмета Иванов гонките край Лесидрен и околността са обичайно събитие, но от месец и половина са зачестили. Той дори повикал полицаи от Угърчин, за да вземат мерки, но никой от местните хора не пожелал да свидетелства за подвизите на джигитите. Затова полицаите написали само протокол. „На тях трябва да им сменят мозъците, а не протоколи да им пишат”, заяви кметът.

Бабата на трагично загиналата Велислава заяви пред Нова тв, че двамата млади мъже, участвали в гонката, са от ромски произход. Те редовно се състезавали по тесния път, където е станала и катастрофата.

Водачът, причинил инцидента, е дал отрицателна проба за алкохол. Той е задържан в ареста в Ловеч.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини