Ремонтират бул. „Тодор Каблешков“ в София

Ще изграждаме завод за производство на високотехнологични продукти за самолети “Еърбъс”

Над 15 г. се влачи дело за побой Процесът е прекратен по давност без възмездие за извършителите

Ликът на Св. Иван Рилски – дар за папата от премиера Водим във Ватикана и делегацията на Македония

Министър Банов: Културата, която създаваме днес, се превръща в културно наследство утре

Правят регистър на биопроизводителите Формират нов закон за розите

Караме най-старите автомобили в ЕС

Спряха делото срещу Здравков (обзор) Главният архитект на София бе преследван, защото не иска небостъргач в градинка

Кандидат-президент в Турция дари по 500 турски лири на своите съперници за предизборната им кампания

Чешкият президент Милош Земан се обяви против предсрочни парламентарни избори

Съдът отстрани от длъжност кметицата на “Младост” Иванчева и заместничката й Петрова Опитала да уволни заместника си Русев, след като свидетелствал срещу нея

Ремонтират бул. „Тодор Каблешков“ в София

Задържаха трима мъже, опитали се да избягат на столични полицаи с краден джип

Замразена е подготовката за срещата на Путин и Тръмп

Учени изследват произхода на инките с помощта на генетиката

Какво чете Варна през лятото?

Още едно дългоочаквано лятно събитие приключи с много усмивки, радостни и доволни хора. Става въпрос за „Алея на книгата” във Варна. Изложението се проведе в рамките на 10 дена, в пешеходната част на бул. „Сливница”. Всички можеха да разгледат книгите и да се сдобият с отдавана търсено заглавие от ранни зори до къни доби. Човекопотокът не секваше чак до 12 часа през нощта.

Безспорен интерес имаше към книгите с логото на „Труд”, вероятно, защото на щанда на издателството разнообразието беше голямо, а центе много добри.

На дамите „Труд” предложи редица женски романи, но най-търсен се оказа последния от Розамунде Пилхер„Празната къща”. Вирджиния Кийли остава вдовица и то едва на 27 години. Тя е преживяла магията на първата любов, от която е излязла с разбито сърце и е преминала през удобен брак, завършил със злощастна смърт на богатия й съпруг.

За най-младите читатели от „Труд” бяха подготвили цяла поредица детски книжки, голяма част от които са в списъците със задължителна литература за лятното четене. Оказа се обаче, че децата от Варна предпочитат математиката и сред най-търсените заглавия попаднаха две „Математически читанки” – тази за 3.-4. клас и тази за 4. клас. Книгите са подходящи за извънкласна работа по математика и включват освен необходимите за съответния клас задачи и забавни текстове. Така децата неусетно усвояват важни математически принципи и правила.

Интерес предизвикаха и някои издания, изключително подходящи за доброто прекарване на плажа – „Как да решаваме СУДОКУ” на страхотната цена от 1 лв. и „Най-голямата книга вицове”.

Дори в разгара на лятото, господата наблягаха на по-сериозни четива като „Личният бележник (тефтерчето) на Васил Левски. 1871-1872. България и Влашко” – футляр, съдържащ фототипно издание на тефтерчето и книжка с разчетения текст, както и на последната книга на Хенри Кисинджър – „Световен ред” – представяща гледната точка на американския дипломат за бъдещото на международната дипломация и световния ред.

Най-купувани бяха две заглавия, свързани с алтернативните методи на лечение. Първото от години е на книжния пазар и е претърпяло редица преиздания и допечатки, но продължава да е сред най-търсените с логото на „Труд”. Става въпрос за „Енциклопедия на лечебните растения в България”. Енциклопедията предлага на читателите пълна информация за над 220 билки. От нея ще научите кои билки са най-подходящи за дадено заболяване. Как да събирате, сушите и приготвяте отвари от лечебните растения. Коя част от билката се използва и при какви болести и много друга полезна информация. Второто – претърпя три допечатки в рамките на месец и е безспорният хит това лято. „Лечителите на България” среща читателите с някои от най-добрите алтернативни лечители у нас. Всеки от тях е представен с интервю, в което обяснява каква е дарбата му, как лекува и в борбата с кои болести може да е полезен. Освен това има телефон за контакт с всеки от тях.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.