Какво чете Варна през лятото?

Още едно дългоочаквано лятно събитие приключи с много усмивки, радостни и доволни хора. Става въпрос за „Алея на книгата” във Варна. Изложението се проведе в рамките на 10 дена, в пешеходната част на бул. „Сливница”. Всички можеха да разгледат книгите и да се сдобият с отдавана търсено заглавие от ранни зори до къни доби. Човекопотокът не секваше чак до 12 часа през нощта.

Безспорен интерес имаше към книгите с логото на „Труд”, вероятно, защото на щанда на издателството разнообразието беше голямо, а центе много добри.

На дамите „Труд” предложи редица женски романи, но най-търсен се оказа последния от Розамунде Пилхер„Празната къща”. Вирджиния Кийли остава вдовица и то едва на 27 години. Тя е преживяла магията на първата любов, от която е излязла с разбито сърце и е преминала през удобен брак, завършил със злощастна смърт на богатия й съпруг.

За най-младите читатели от „Труд” бяха подготвили цяла поредица детски книжки, голяма част от които са в списъците със задължителна литература за лятното четене. Оказа се обаче, че децата от Варна предпочитат математиката и сред най-търсените заглавия попаднаха две „Математически читанки” – тази за 3.-4. клас и тази за 4. клас. Книгите са подходящи за извънкласна работа по математика и включват освен необходимите за съответния клас задачи и забавни текстове. Така децата неусетно усвояват важни математически принципи и правила.

Интерес предизвикаха и някои издания, изключително подходящи за доброто прекарване на плажа – „Как да решаваме СУДОКУ” на страхотната цена от 1 лв. и „Най-голямата книга вицове”.

Дори в разгара на лятото, господата наблягаха на по-сериозни четива като „Личният бележник (тефтерчето) на Васил Левски. 1871-1872. България и Влашко” – футляр, съдържащ фототипно издание на тефтерчето и книжка с разчетения текст, както и на последната книга на Хенри Кисинджър – „Световен ред” – представяща гледната точка на американския дипломат за бъдещото на международната дипломация и световния ред.

Най-купувани бяха две заглавия, свързани с алтернативните методи на лечение. Първото от години е на книжния пазар и е претърпяло редица преиздания и допечатки, но продължава да е сред най-търсените с логото на „Труд”. Става въпрос за „Енциклопедия на лечебните растения в България”. Енциклопедията предлага на читателите пълна информация за над 220 билки. От нея ще научите кои билки са най-подходящи за дадено заболяване. Как да събирате, сушите и приготвяте отвари от лечебните растения. Коя част от билката се използва и при какви болести и много друга полезна информация. Второто – претърпя три допечатки в рамките на месец и е безспорният хит това лято. „Лечителите на България” среща читателите с някои от най-добрите алтернативни лечители у нас. Всеки от тях е представен с интервю, в което обяснява каква е дарбата му, как лекува и в борбата с кои болести може да е полезен. Освен това има телефон за контакт с всеки от тях.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура