Намушкване на полицай прати рецидивист зад решетките

Намушкване на полицай с джобен нож прати рецидивист от Горна Оряховица за четири месеца зад решетките при строг режим. Това реши Районният съд в железничарския град, след като одобри споразумение между прокуратурата и подсъдимия.

Последният се разкаял за проявата си, квалифицирана като причинена лека телесна повреда, но срещу полицейски орган при изпълнение на функциите му.

Дежурният полицай бе намушкан с нож на 5 август, след пиянска свада между трима жители на Горна Оряховица. Униформеният и негов колега се отзовали на сигнал за нарушаване на обществения ред. Недоволни горнооряховчани се оплакали на тел. 112, че не могат да спят от виковете на своите съграждани.

Проверката на място установила, че говорещите на висок глас се били стабилно почерпили и се скарали пред един от денонощните магазини в железничарския град. Полицаите помолили компанията да се разотива и да спре да смущава хората от съседните къщи и блокове. Почерпените трима мъже обаче започнали да се заяждат със служителите на реда. Единият от тях извадил джобен нож и намушкал полицая в областта на китката.

Тримата злосторници веднага били арестувани и отведени в участъка, за да изтрезнеят. Срещу притежателя на ножката бе образувано бързо производство. Оказало се, че 52-годишният мъж има дълго криминално досие със 17 регистрации, основната част от които са за кражби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони