Кирил Николов-Дизела отново ще атакува рекорда на Ком-Емине

Екстремният бегач Кирил Николов-Дизела обяви, че ще атакува рекорда за най-бързо изминаване на маршрута от Ком до Емине. Според информацията във фен страницата му във Facebook опитът му ще е между 20 август и 5 септември.

След като близо 30 години най-доброто постижение се държеше от Любомир Палакарчев, във вторник Божидар Антонов го подобри. Той завърши за 5 дни, 10 часа и 10 минути, което е с 2.50 часа по-добро време от това на Палакарчев.

"Същото място, същото време, същият опит - една година по-късно. Отново ще се изправя пред Ком - Емине и предизвикателствата на този преход - 600 километра с 15 000 м положителна денивелация", обяви Николов.

"Готов съм и продължавам да се подготвям. Знам кои са проблемните участъци и пак ще ги видя", каза той за "Дневник". Целта му е да завърши за под пет дни. "Миналата година видях, че всичко се случва и затова няма как да се правят по-точно прогнози за часове или минути. Изпитанието е достатъчно дълго."

Той се впусна в предизвикателството и миналата година. Тогава походът му, озаглавен "Достигни лимита си", се оказа неуспешен, като Николов беше спрян от тежките метеорологични условия.

Планинският бегач и ориентировач поздрави Антонов за рекорда му. "Поздравления, Божо, за новия рекорд на Ком - Емине. Знам колко е трудно", заяви той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт