Утре ще е слънчево, в западните райони, привечер, може да превали и прегърми

Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца. През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре отново ще е слънчево, след обяд и горещо. По-късно през деня ще се развива купеста, на места в западните райони от страната – купесто-дъждовна облачност и привечер на отделни места там ще превали и прегърми.

Това съобщиха за Агенция „Фокус” от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН), Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 32° и 37°. По Черноморието ще е слънчево и топло. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 29°-31°.

Вълнение на морето ще бъде около 2 бала. Температура на морската вода 25°-27°. Над планините ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста, на места в масивите от Западна България и купесто-дъждовна облачност и краткотрайно ще превали. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 26°, на 2000 метра - около 18°.

До края на седмицата ще остане горещо и предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, по-значителни в неделя, когато на отделни места в западните и планинските райони ще превали и ще прегърми. Максималните температури ще са предимно между 33° и 38°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето