Армията тръгна да търси възрастния социалист, изчезнал на Бузлуджа

Военнослужещи от Казанлъшкото поделение на 61 Стрямска механизирана бригада се включиха в издирването на 85-годишния Дончо Георгиев Дончев, който е в неизвестност от събора на БСП на Бузлуджа.

Екип от близо 40 души, сред които и планински спасители, полицаи и обучени кучета, продължава да обхожда планината в района.

Възрастният мъж от София е видян за последно на 1 август на историческата поляна. Едва три дни по-късно дъщеря му е подала сигнал в полицията, че той не се е прибрал. Досега търсенето му не дава никакъв резултат. Пресеченият терен затруднява издирването, но въпреки това започва обхождането на по-широк периметър, обявиха спасителите.

85-годишният Дончо дошъл на Бузлуджа в събота на 1 август с организиран транспорт от София. Въпреки предварителната уговорка той не се явил в 14 часа, когато трябвало да отпътуват. Групата го чакала 30 минути и отпрашила обратно за София. Изчезналият е с ръст между 160 и 165 см. Облечен е с риза с къси ръкави на оранжеви райета, тъмен панталон, сиво бял шлифер, зелена маскировъчна шапка тип бомбе, светло кафяви обувки. Носи със себе си зелена туристическа чанта, и бастуня уточняват от полицията, като молят всеки, който е забелязал мъжът да сигнализира на тел. 112 или в най близкото районно управление на МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини