Разпопеният Методи преби 23-годишна студентка от Сандански

Дупнишкият поп и таксиметров шофьор Методи Кръстев преби с бухалка 23-годишната студентка Ивет Митрева от Сандански, след като отказала той да й развали черна магия и му дала 50 лв. назаем. Момичето поискало да му възстанови сумата. Инцидентът е станал в полунощ в квартал „Грамада” в Благоевград, съобщи в. "Вяра".

Пребитото момиче се оплака, че е обездвижено от болка и едва върви. Скандалният свещеник в момента работи като таксиметров шофьор в благоевградска фирма.

„Около 12 часа през нощта отидох до кварталния магазин да си купя храна. Пазарувах, на връщане към вкъщи усетих, че след мен върви някой. Обърнах се, нямаше никой. След което изведнъж усетих само силен удар в гърба, след това последва втори по главата. Паднах на земята, но все пак успях да видя нападателя си и да го разпозная – беше моят „приятел” Методи Кръстев. След което съм припаднала. Свестих се в спешното отделение на МБАЛ в Благоевград, бях сложена на системи за болките, не усещах тялото си. 1И днес още съм така. Целият гръб ме боли, от ударите и бъбреците ми са повредени. Имам чувството, че ще се парализирам, всичко ме боли, въпреки болкоуспокоителните, които пия. Болката е ужасна. В болницата ми казаха, че съм била откарана там от съсед, който случайно ме видял на улицата близо до магазина в „Грамада”. Лекарите ме прегледаха, след като разбраха какво се е случило, ме посъветваха да си подам жалба в полицията, както и направих. Но аз не вярвам, че полицаите ще спрат този изрод, който посяга на невинни хора. Уж бил Божи човек, глупости, пълен лъжец, това е той. Нека всички, които прочетат моята история, да бъдат занапред изключително внимателни и да не се доверяват на случайни таксиметрови шофьори. В случаите, в които им се наложи да ползват таксита, да се качват само при добре познати и безобидни шофьори”, завърши разказа си Ивет.

Взаимоотношенията й с отец Методи започнали преди около месец. Той бил изпращан често да я взима с таксито от адрес и така се запознали. „Дългогодишна клиентка съм на таксиметровата фирма „Ден и нощ” в Благоевград. Често ползвам услугите на диспечерите и колите, непрекъснато дори викам кола на адреса, където живея в кв. „Грамада”.

Така се запознах с отец Методи от Дупница, който на няколко пъти бе изпращан да изпълнява курс на подадения от мен адрес. В началото разговаряхме с него съвсем приятелски, като клиент и шофьор. Един път обаче, докато се возех в колата, случайно му споделих, че имам проблем. Той само ме погледна и дружелюбно каза: „Някой ти е напарвили черна магия, аз мога да я разваля, ще се разберем кога и как да стане. Ще ти пребая няколко пъти и всичко ще се оправи. За парите също ще се разберем, няма да се притесняваш”.

С това разговорът ни приключи, разменихме телефонните си номера, след което той ме остави на адреса, който му бях дала. Аз си тръгнах с надеждата, че животът ми ще се промени към добро. Отец Методи не се обади няколко дни, след което изведнъж започна да ми звъни всяка вечер непрекъснато по няколко пъти и да ме притеснява. В разговорите ни обаче той нито веднъж не спомена нищо за развалянето на магията. Говореше всичко друго, но не и това. Аз започнах да не вдигам телефона си, когато звънеше, той обаче започна да ми звъни от други телефони и скрити номера. Този ад нямаше край, докато една вечер се обади отново, този път обаче сценарият бе различен. Плачейки като малко дете, поиска от мен да му дам 50 лв. назаем, за да си плати седмичния ефир на колата, която кара. Аз откликнах на молбата му веднага, стана ми жал, все пак сме хора. Дадох му парите, а той каза, че на сладващия ден ще ми ги върне. Това обаче така и не се случи. Изчаках близо две седмици, след което му се обадих, защото парите ми трябваха. Той ми каза, че няма как да ми ги върне и тогава аз отидох до шефа на фирмата, в която работи, Васил Русков и му разказах всичко. Човекът се отнесе изключително внимателно с мен, изслуша ме и ми даде парите. На тръгване само ми каза: „Не се притеснявай, няма да имаш повече проблеми с отец Методи”. Стиснахме си ръцете за довиждане и си тръгнах. След това Методи ме преби”.

В града се говори, че студентката е само една от жертвите на дупнишкия разпопен поп Методи Кръстев. Нееднокартно и други са попадали под прицела му и също му давали пари „назаем”, които той така и не връщал. Докато ги возел по време на курсове дори си позволявал да ги притеснява, говорейки им мръсотии. За разлика от Ивет обаче, никой от тях до момента не е сигнализирал за наглостта му никъде. Собственикът на таксиметровата фирма, където въпросният отец е шофьор – Васил Русков, остана като гръмнат от чутото. Той каза, че от нас чува за отправените обвиния към подчинения му и че ще предприеме мерки незабавно. „Такова нещо досега не се е случвало. Този човек е изключително изряден и учтив към всички. Плаща си ефира редовно, проблеми с него досега не сме имали, но въпреки това ще проверя неща в детайли. Мисля, че става въпрос за компрат срещу фирмата ми от страна на въпросната госпожица”, категоричен бе Васил Русков. Колегите на Методи Кръсетв също не вярват на станалото. Те до един са категорични, че всичко това е пълна измислица с цел да се подбие клиентелата на фирмата.

Отец Методи коментира случая така: „Всички таксиметрови шофьори познават въпросната Ивет, тя е наркоманка, даже има и документ за това. На метадон е. Тя е държанка на Антонио Якимов, който работи като шофьор в „Мега шанс”. Той й дава 10 лв. за дозата, а тя е готова да каже каквото той й нареди. Това го знаят абсолютно всички в таксимеровия бранш, не мога да си обясня защо това момче прави такива мръсотии, като използва подставени лица”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право