Валери Симеонов: До изборите приемаме промени в НК за купуването на гласове

"Имаме уверението от ГЕРБ и Реформаторския блок до изборите да се приеме изменение в Наказаталния кодекс/НК/, с което да се завиши наказанието за купуване на гласове. От НФСБ предлагаме наказанието да бъде 6 години затвор за купуване и продаване на гласове. Ако това стане изборите ще бъдат поне няколко пъти по-честни", каза председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов.

Той подчерта, че завишението на назаканието е част от промените в три закона, които от Патриотичния фронт са внесли преди два месеца, но след като не получили подкрепа за промени в Избирателния кодекс, настояли поне да се вдигнат наказанията за купуване на гласове в НК. С партньорите си НФСБ имал съгласието и веднага след изборите да се направят промени в Избирателния кодекс за въвеждане на активна регистрация като алтернатива на задължителното гласуване.

Симеонов откри в сряда обновения площад на Неделино заедно с кмета на общината Стоян Беширов и обяви пред множеството, че сегашният кмет ще бъде кандидат на НФСБ за следващия кметски мандат в родопската община. Беширов беше временно отстранен от поста заради разследване по обществени поръчки. Той заяви, че за месеците, в които е бил извън общинската сграда от спечелени по европроекти общо 28 млн. 500 хиляди лева общината е загубила безвъзвратно 10 млн. лв. и очаква до 2 млн. лв. санкции, заради действията на Общинския съвет, жалби и проверки.

Площадът на Неделино, направен с 2 млн. лв. по Програмата за селските райони, е завършен в последния възможен срок. В момента работим ударно да спасим останалите проекти, каза Беширов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини