Майката на мъжа, прегазил децата от Лесидрен: Хората плачат за мъртвите, аз плача за момчето си

Трагедията в Лесидрен, при която самозабравили се джигити пометоха при гонка три деца, продължава. 16-годишната Велислава загина на място, а връстникът й - Марино издъхна от травмите си в "Пирогов". Майката на шофьора-убиец изплака пред Нова телевизия: "Хората плачат за мъртвите, аз плача за живите, за момчето си".
Елма не спира да ридае: "Животът му от тук нататък няма да е същият!".

Припомняме, че инцидентът стана вчера около 18,50 ч. на 2 км от селото, докато групата тийнейджъри вървели покрай пътя. Причината за тежкия инцидент е нерегламентирано състезание между два леки автомобила.

На ляв завой, вероятно с превишена скорост, единият от водачите - 28-годишен мъж с инициали Ф.М., губи контрол над автомобила си, навлиза в банкета и удря трите жертви.

Две от пострадалите деца губят живота си. 15-годишната Даниела е с много охлузвания, оставена е под наблюдение в болницата в Ловеч. 8-годишната Петя е със счупване на ръката и вече е при родителите си.

Водачът, причинил инцидента, е дал отрицателна проба за алкохол. Той е задържан в ареста в Ловеч.

По случая е образувано досъдебно производство.

Според бабата на трагично загиналата Велислава двамата млади мъже, участвали в гонката, са от ромски произход. Те редовно се състезавали по тесния път, където е станала и катастрофата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини