Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Автоидиоти убиха две деца, раниха още две (обзор)

При нелегална гонка на автоидиоти “Ауди 80” помете 4 деца на колела край ловешкото село Лесидрен. На място бе убита 16-годишната Велислава от Троян, а момче на 16 години почина вчера в столичния институт “Пирогов” от тежка черепно-мозъчна травма. В ловешката болница бяха приети на лечение 15-годишна девойка и момиченце на 8 години.

Жестоката катастрофа станала към 18,50 ч във вторник, когато децата се връщали от местността Съева чешма, където си играли през деня. Те карали встрани от пътя, когато били застигнати с бясна скорост от двама “състезатели”. 28-годишният Филип Михайлов-Фильо натискал докрай газта на своето раздрънкано ауди, докато гонел БМВ-то на 23-годишния Ален А. По-младият шофьор имал преднина, излязъл от завой, видял децата с колелата и успял да спре, но Фильо се врязъл в групата.

И двамата шофьори били тествани за алкохол и пробата била отрицателна.
Според жители на Лесидрен вдъхновител на гонката бил Ален, който сега щял да се отърве най-много с глоба. Фильо бил строителен работник.

“Гонките в Лесидрен не са инцидентни – разказа пред “Труд” кметът на селото Борис Нешев. – Преди няколко дни се наложи да викам полиция, но ми казаха, че ще дойдат от Ловеч на другия ден, защото били ангажирани с охраната на мача „Литекс“ – „Левски“. И наистина дойдоха. Но какво се получи! Всички очевидци на гонката отказаха да свидетелстват, а на участниците бяха написани предупредителни протоколи. Те и колите им бяха разпознати по клипче от мобилен телефон, заснет от едно момиче”, добави горчиво кметът.

Автогонките по улиците на градове и села, както и по пътища и магистрали продължават от години, стига се до жертви, но МВР досега не успява да ги спре, коментираха вчера възмутени читатели на “Труд”. Оплакванията са и заради рева от коли и мотори, които нарушават кметските наредби срещу нощния шум. В София има поне пет известни сборища на “бързи и яростни”. Две от тях са на Южната дъга на Околовръстния път – при кв. “Бояна” и при жк “Младост”. Ако там има катаджии, трасетата се местят на бул. “България”, на бул. “Рожен” или на ул. 202 до Централните софийски гробища.

“Всяка вечер в петък става лудница от мотори около бензиностанцията, правят се залози, разказа вчера пазач на паркинга на близка сграда на Околовръстния път при кв. “Бояна”. – Не съм виждал катастрофи, но е въпрос на късмет“, добави пазачът и посочи паметника с мотористка каска на момче, загинало при гонка през 2011 г.

КАТ гони мотористите в “Дружба”

Новият шестлентов булевард “Копенхаген” в столичния жк “Дружба-2”, открит с близо 5 години закъснение от Столичната община, почти всяка вечер се превръща в арена за гонки на мотористи. Те често смущават съня на местните жители, защото форсират машините си и карат само на задна гума.

Полицията се задейства, след като гражданинът Димитър Монев успя да заснеме номера на един от наглите джигити, вилнеещ върху оранжево кавазаки, и да го изпрати на КАТ и 8 РПУ. Цели два месеца обаче отне на полицията да разгледа фотосите му и да покани Монев да подаде сигнал в районното.

Първата акция на блюстителите на реда бе на 10 юли, поредната петъчна вечер с бясно каране. След няколко телефонни сигнала патрулка пристигна на булеварда и пресрещна мотористите, провери документите им и им състави актове. Акцията бе документирана на видео от друг жител на квартала.

Шефът на КАТ-София Тенчо Тенев: Вземаме им книжките, спираме им колите и моторите

“Предприели сме всевъзможни мерки срещу участниците в гонки, включително вземане на книжки и спиране от движение на автомобили и мотори, които не отговарят на изискванията за шума или имат повреди или промени в конструкцията.” Това заяви вчера пред “Труд” началникът на КАТ-София комисар Тенчо Тенчев. Той добави, че пътните полицаи много добре знаят къде се събират “състезателите” и дори вече познават повечето от тях и возилата им.

“Повечето от тези нарушители са младежи с мотори, които не са организирани в рокерски клубове, в които се държи на правилата. Част от тях дори нямат нужната категория или опит в управлението, затова подобни състезания са опасни както за самите участници, така и за останалите водачи. Затова се стремим да стигнем преди тях на местата, където се събират, за да започнем проверките. От началото на юли се наблюдава намаление на гонките в София”, добави комисар Тенев. За “Труд” той съобщи, че е открит мотористът, сниман 4 пъти да минава на задна гума пред стационарна камера със 180 км/ч и книжката му е взета.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете