Председателят на Държавната комисия по стокови борси и тържища: Не очаквам цените да се повишат спекулативно около Великден

Сергей Игнатов избран за ректор на частен университет във Вилнюс

ТИР се запали на магистрала “Тракия” Няма информация за пострадали хора

3,5 години затвор за рапър от остров Майорка, възхвалявал тероризма

3-годишните близнаци, чиято майка беше арестувана, остават под лекарско наблюдение

Северна Корея е отменила в последния момент уговорена среща с Майк Пенс

Претърсват имота на мъжа, който стреля по полицаи в село Орешник

Във Франция арестуваха трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния

Венецуела започва продажба на своя криптовалута

Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

42 души са починали, 400 са ранени при мощен взрив в Китай

Мощна експлозия е избухнала в 23:30 местно време в източнокитайския индустриален и пристанищен град Тиендзин. Взривовете са били два с промеждутък от няколко секунди между тях. Видеорепортажите на местните медии показват как огнени кълба избухват около мястото на пожара. Огненият стълб от тях се е издигнал на разстояние неколкостотин метра. Околността е била покрита от облак прах, съобщи “Фокус”.

Според предварителните данни на китайските власти загиват минимум 7 души, а ранени са повече от 300. В последствие жертвите, закарани в близка болница, достигнаха до 42 души. Броят на ранените достигна 400 души.

Сградите около мястото на инцидента са останали без електричество. Прозорците им са били разбити. Взривът е бил отчетен от сеизмологична апаратура на десетки километри разстояние. Причина за експлозията е детонация на взривни материали, намиращи се в контейнер, разположен на територията на градското пристанище. Ранени са над 300 души, които незабавно са били откарани в болница.

Пожарът, възникнал в резултат на експлозията е бил потушен. Управителите на компания „Жухай“, която е отговаряла за обекта, са били арестувани.

Според информацията на медиците в болницата са пристигнали телата на 42 души, загинали в резултат на взрива в град Тиендзин. Според властите пожарът, възникнал в резултат на експлозията е бил потушен. Управителите на компания „Жухай“, която е отговаряла за обекта, са били арестувани.

Причина за експлозията е детонация на взривни материали, намиращи се в контейнер, разположен на територията на градското пристанище. По последни данни са пострадали над 400 души.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете