Млад шофьор прегази дядо на пешеходна пътека в Пловдив

Тежка катастрофа отне живота на възрастен мъж в Пловдив снощи. Инцидентът е станал към 21.30 часа на бул. "Никола Вапцаров" до ул. "Бугариево", когато сив спортен автомобил "Алфа Ромео" е прегазил на зебра и е убил на място мъж на около 60 години. Полицията събра по платното пари и документи, разпилени на 40-50 метра. Ударът е бил жесток, тялото на жертвата е излетяло поне 40 метра, пише "Марица".

"Алфата летеше с над 100 км/ч, когато се чу трясък и се ръзхвърчаха стъкла", коментираха пловдивчани, живеещи отсреща. При сблъсъка колата е качила мъжа на капака и го е премазала в предното стъкло, което е огънато на сол. Криминалисти разказаха, че лека кола е спряла на едното платно на осветенвата "зебра" и е направила път на пешеходеца, но по другото платно в това време е връхлетяла алфата и го е премазала.

Водачът е младеж на 24 години. След фаталния инцидент се опита да се заключи в купето, но на място бързо се събраха свидетели и го изкараха и задържаха докато дойде полиция. Дойдоха и роднини на шофьора, обградиха го, за да не го линчуват, разказаха очевидци.

Криминалисти правят оглед на мястото и причините за тежкия инцидент. Патрулни автомобили бяха блокирали участъка повече от 3 часа.
Все още не е ясно каква е алкохолната проба на водача.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони