На 23 септември 2018 да почерпят

Хиляди швейцарци протестираха за равно заплащане на мъжете и жените

Варна отбеляза Деня на Независимостта със зрелищни възстановки (СНИМКИ)

Нова наредба въвежда строги санкции при кражби на вода

Цвета Караянчева: Българският народ иска справедливост и спокойствие, длъжни сме да му ги дадем

Ердоган призова турските учени в чужбина да се завърнат в родината си

Горя банков клон в една от най-красивите сгради в Пловдив

Двама от обирджиите на Роженския манастир остават в ареста Другите двама ще са под надзор на инспектор от Детска педагогическа стая, реши съдът в Плводив

Военни лекари от Виетнам ще се обучават във ВМА

Заместник-кметът на Благоевград Христина Шопова награди участници в турнира за фитнес и културизъм „Скаптопара“

В Русия продължават протестите срещу пенсионната реформа

Стотици работници от „Винпром Карнобат“ излязоха на протест в центъра на града

Адвокат ръководел обирджиите на Роженския манастир

Младите шофьори на пътя само с придружител

Първи национален гайдарски събор стартира в смолянското село Стойките

Роми се бият в Хасково, очевидци питат: „Къде е патрулката?“

Сцени като от репетиция на каскади за Холивудски екшън се разиграха около 19 часа вчера между уличката „Константин Фотинов” и Зеленчуковия пазар в Хасково. Четирима мургави мъже се млатиха с дървени колове, влязоха и в ръкопашни схватки, преследваха се и се влачеха направо на платното на бул.”България” пред смаяните погледи на десетки минувачи, шофьори, пазарджии и купувачи на пазара, пише Haskovo.net.

Помляха и стъклото на кола, спряна на ъгъла на улицата и булеварда.. Екшънът се разрази около 19,02 ч. като първоначално се чу караница, после дрънчене от чупене на бутилки, а след това яки викове. На последвалата гледка трудно вярваха дори и хората, които я виждаха с очите си. Четирима мургави мъже на възраст не повече от 30 години се преследваха, псуваха, после разтърваваха.

„Ще ида тази вече при жена ти, при децата ти, ще им е…м….ти си пиян, караш пиян колата…караш тази крадена кола…дай парите….”, се чуваха откъси от изреченията на един от мургавите мъже.

„Ти си пропаднал тип, комарджия…викайте полиция!Кога ще дойде полицията…” крещеше другият. От цялата ситуация стана ясно, че разпрата е между двама от четиримата. Другите двама в опитите си да ги разтърват обаче отнесоха юмруци ту от единия, ту от другия опонент.

Възходът на екшъна се случи когато единият от биячите измъкна дървен кол от оказалата се в последствие негова кола. Опонентът му обаче успя да издърпа яката сопа от ръцете му и я стовари в предното стъкло на автомобила. В яда си пък собственикът на колата довърши напуканото вече стъкло, стоварвайки в него юмрука си. „Само да не изкара от колата и брадва!”, изкрещя един от свидетелите на сцената, който се оказа, че живее в сградата под която тръгна разпрата и се разразиха най-върлите батални сцени. После мъжът се разтича, присетил се, че колата му е спряна в непосредствена близост до ромския поломен автомобил.

„Те са наши момчета…за пари се карат…”, обясниха на пресекулки двамата, които играеха умиротворители на биячите. „Той е пиян, комарджия е, иска пари от мен да отиде на машинките, не му давам, за тва ме бие”, успя да каже преди отново да бъде мелнат от агресивния си приятел единият от побойниците.

Последва ново гонене през булеварда до пазара, ново здраво меле на платното и преследване пак през булеварда към ъгъла на уличката. Заради притичванията в мелето се чу на няколко пъти здраво свистене от набити спирачки на неподозиращи, че по пътя им се разиграва такъв екшъна шофьори, които идваха по булеварда. На няколко пъти се появи реална предпоставка за катастрофа. През това време хората наоколо се чудеха как да реагират заради реалната опасност от това да бъдат бити и те. Поне четирима души обаче съобщиха, че са позвънили на 112. Хора от жилищните сгради наоколо казаха, че са подали сигнал на спешния телефон още щом са се чули виковете.

В крайна сметка след 28 минути бой, собственикът на колата се метна в нея и отпарши, в това време пристигна и полицията и тръгна да го преследва.” Това е безобразие, близо половин час полицията не реагира, ами ако ограбваха някой случаен минувач и с тези колове щяха да го убият на място докато органите на реда го защитят…Къде е била най-близката патрулка! И от Харманли да бяха изпратили полиция за това време щеше да пристигне!…Не дойдоха толкова време, а сега ще похарчат сума пари за бензина за преследването!А става въпрос за кокошкарска история, ами ако бяха някакви сериозни престъпници..Май ако утре на мен ми се случи нямам шанс да бъда спасен!”. Така изкоментираха свидетелите на екшъна мудната реакция на полицията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.