Трима арестувани за екшън на паркинга пред „Макдоналдс“ в Търново

Вижте как работи новото видеонаблюдение на стадион “Васил Левски” (ВИДЕО)

КЕВР поиска обяснение от Топлофикация София за високите мартенски сметки

Ученици и студенти дискутираха ролята на Българското европредседателство

Американски психолози откроиха четири вида пияници

БСП настоява КЕВР да провери сделката с ЧЕЗ

Шефът на „Балкантурист“: Кризата а кадри в туризма е много сериозна

Кола блъсна един от създателите на “Новичок”

Чешкият премиер съди словашки вестник за твърдение, че е бил агент на комунистическите тайни служби

Оправдаха окончателно Николай Ненчев по делото за военните униформи

Турската централна банка повиши основната си лихва

Възможни са забавяния на граничните пунктове заради профилактика на информационната система

Обявиха международния конкурс за нов градски център на Велико Търново Архитекти от седем държави ще оценяват предложенията

СОС избира Владимир Клисуров за временно изпълняващ длъжността кмет на “Младост”

Григор измете Симон от Барселона

Префектът на Източна Македония и Тракия гарантира пред Цветан Цветанов, че ГКПП Рудозем-Ксанти ще е готов през 2017 г.

Префектът на Източна Македония и Тракия Георгиос Павлидис гарантира пред зам.-председателя на ГЕРБ и председател на Парламентарната група на партията Цветан Цветанов, че граничният контролно-пропускателен пункт между Рудозем и Ксанти ще е готов през 2017 година. Това стана по време на среща, в която участваха областният управител на Смолян Недялко Славов, кметът на Смолян Николай Мелемов и кметът на Златоград Мирослав Янчев.

„Знаете, че между нас с г-н Павлидис има едно истинско приятелство, което датира от 2008 г. и от тогава той е неизменен привърженик на всички инициативи, свързани с развитието на трансграничното сътрудничество между България и Гърция. Той беше един от основните двигатели от гръцка страна през 2010 г., за да бъде пуснат пунктът при Златоград, който виждате, че създава допълнителна възможност за развитие на региона Златоград – Ксанти“, заяви след срещата Цветан Цветанов. По думите му, Георгиос Павлидис е положил огромни усилия да осигури допълнително финансиране за проекта, чиято стойност е 45 млн. евро.

„По трансграничната програма финансирането е било на стойност 18 млн. евро. И е трябвало да се осигурят допълнителните средства – 27 млн. евро, от други европейски програми, след като се съгласуват с Брюксел. На срещата Павлидис заяви, че процесът вече е необратим. Предстои да стартират съответните процедури за строителството на обекта. От 2016 г. е планирано да започне изграждането на това трасе и през 2017 г. се надяваме, че Рудозем ще има връзка с Гърция през новия проход „Елидже“, посочи Цветанов.

Според председателя на ПГ на ГЕРБ финансовата криза в Гърция няма да е пречка пред проекта, защото той се финансира с европейски средства.

На срещата с Георгиос Павлидис е била обсъдена и друга тема – за възможността през „Маказа“ да преминават 55-местни автобуси, а през пункта в Златоград – 22-местни пътнически превозни средства. По думите на Цветанов двете правителства вече са взели мерки за разрешаването на проблема.

„Вчера проведох разговори с министър-председателя Бойко Борисов, с външния министър Даниел Митов и с регионалния министър Лиляна Павлова. От тях получих уверение, че се прави всичко възможно да се ускорят процедурите и от късната есен или през пролетта да стартира разширяването на пункта „Маказа“, подчерта заместник-председателят на ГЕРБ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.