Теменужка Петкова: Газоразпределителната инфраструктура в България ще се развива, ако има икономически интерес

Експерт прогнозира: Професията оператор на кол център ще се трансформира в оператор на робот

Търсят тяло на бебе, родено вчера в Кърджали, източват „Водното огледало“

Републиканските пътища в Сливенска област – проходими при зимни условия

Благодетели дариха 1100 лв. за изграждане на паметник на ген. Сава Муткуров в Търново

Комисар Мария Габриел с престижна награда „Талант в политиката 2018“

Тировете с дестинация България, влизащи от Турция, няма да бъдат пренасочвани през Лесово – Хамзабейли

Иван Тотев: Никога не е имало идея да се разфасоват прасета в центъра на Пловдив

Петър Петров от „Юлен“: Дружеството няма никакви кредити към Първа Инвестиционна Банка или други български банки Поради некоректността на журналистите от Икономедиа, концесионерът на ски зона "Банско" повече няма да отговаря на въпроси, задавани от изданията на тази медийна група

Откриха близо 700 литра нелегален алкохол по обява в Интернет

Клуб „Активна сигурност“ организира коледен празник за деца от домове в Пловдивско Кампанията е под надслов "SOS - Грижа без граници"

Запален комин обгази пенсионерка

Отпускат се 4 милиона лева за Клиниката по изгаряния в „Пирогов“, обяви министър Ананиев

1 тон нелегална ракия откриха митничари в нелегален казан

Правителството погасява дълговете на болница „Лозенец“ с 23 млн. лв., тя минава под управлението на СУ

Ултратриатлон: Французин ще измине 2333 км от Пловдив до Лил в състезателен стил

Професорът по математика в лицея “Сен Клер” в Лил – Франсоа Ксавие Манури, започва тази неделя в 11 ч от Пловдив своя уникален ултратриатлон. Той ще измине с плуване, тичане и на велосипед разстоянието от 2333 км до родния си град Лил.

43-годишният ентусиаст заема 16-о място в световната ранглиста по ултратриатлон и е редовен участник в класическите надпревари Iroman, включващи 3,8 км плуване, 180,2 км колоездене и 42,195 км пеша. Този път обаче Франсоа Ксавие Манури ще преплува 33 км по гребния канал в Пловдив, после ще върти педалите на колелото 2000 км до Париж, а останалите 300 км до Лил ще измине набегом. Всички приходи, които успее да събере по време на кампанията преди старта на 5-дневния ултрамаратон, французинът ще дари на благотворителната асоциация “Бон Мин” (Bonne Mine), която от години помага на децата в неравностойно положение в България.

“Първоначалните намерения на мосю Манури дори бяха да постави нов световен рекорд в ултратриатлона от 2482 км, като преплува 41,8 км в гребния канал в Пловдив, а след това навърти още 1980 км с колоездене и 466,2 км с бягане до Лил. Но след това коригира дистанциите, защото прецени, че няма да му стигнат силите да плува толкова много”, съобщи за “Труд” Милена Найденова от асоциация “Бон Мин”.

Франсоа Ксавие Манури е баща на 6 деца. По триатлона се запалва през 2000 г., а преди това се занимава любителски с таекуондо. Фекс (FX), както приятелите и колегите го наричат, се увлича постепенно по новото си спортно хоби, на което посвещава 20 часа седмично за тренировки. И успехите идват: професорът по математика печели състезания по ултратриатлон в Германия и Словения.

“Триатлонът ми стана начин на живот и няма ден, в който да не бягам, да не плувам или да не карам колело”, твърди преподавателят в лицея “Сен Клер” в Лил.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.