Започва обратното броене – към детската градина и нон-стоп болестите

Трябва ли да говорим за имунопрофилактиката на децата сега? Лято е, дребосъците са на седмото небе от щастие, родителски ваканции и баби ги спасяват от детската градина.

Животът е прекрасен и болестите са далечен спомен.

Да, а сега да погледнем към календара. За съжаление вече започва обратното броене - към делничните грижи, есента, дните в детската градина и нон-стоп болестите.

Затова, иска ни се или не, нека поговорим за нуждата навреме да подсилим имунната система на най-малките. Ако се забавим, после ще трябва да си говорим за болнични и антибиотици.

Според експертите сега е времето за вземане на превантивни мерки за укрепване на имунитета на малките и засилване на адаптационните механизми на организма, тъй като преминаването от ваканционния режим към режим на дисциплина и по-голяма ангажираност изисква биологична мобилизация и само по себе си натоварва крехкия детски организъм.

За повишената склонност на малките към заболявания при постъпване в детско заведение има обяснение – тя е възрастово обусловена. До 6-годишна възраст децата изграждат имунитета си и чрез вирусни заболявания. Родителите не трябва да се притесняват. Просто трябва да решат навреме да вземат решение и да започнат имунопрофилактката на детето, за да има възможност имунната система да реагира и да се подсили преди да настъпят грипните щамове.

Използването на природни имуностимулатори за укрепване на имунната система при деца е световна тенденция. За тези от тях, които изграждат пълна защита срещу вирусни, бактериални и гъбични инфекции, е характерно, че се пият по определена схема в продължение на няколко месеца, а приемът им е добре да започне в навечерието на есента.

На нашия пазар има специално създаден за най-малките мощен патентован имуностимулатор от природен произход под формата на сироп. Имунобор Кидс сироп съдържа високопречистен (93%), микронизиран и патентован Бета глюкан с приятен вкус от натурални диви ягоди. Имунобор Кидс сироп подпомага функцията на имунната система на деца при:

• склонност към чести бактериални, вирусни и гъбични инфекции

• антибиотична терапия – по време и след нея

• остри и хронични заболявания на дихателната система – грип, настинка, бронхити, тонзилофарингити, отити, бактериално носителство и др.

• остри и хронични инфекции на пикочните пътища

• като общоукрепващо и тонизиращо средство

Имунобор Кидс сироп засилва активността на имунните клетки и способността им да убиват бактерии и други микроорганизми, стимулира производството на имунни тела, има директен антимикробен ефект върху редица микроорганизми, повишава локалната имунна защита на лигавиците на бронхиалната, чревната и пикочна система.

Приема се при деца до 8 години – по 1 чаена лъжичка (5 мл) дневно на гладно, при деца над 8 години – по 2 чаени лъжички (10 мл) дневно на гладно. Приема се директно, или в топла напитка. Препоръчителен период на употреба е 3 месеца.

Имунобор е търговска марка на фирма БОРОЛА. За консултация със специалист може да се обърнете към Клиника БОРОЛА, София 1202 , ул. " Цар Симеон " 52; тел.: 02/ 983 62 03; www.imunobor.соm ; Е-mail: office@borola.соm. Може да поръчате онлайн на www.momo.bg

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве