Обучават момичета на самозащита край Велико Търново

Открит урок по самозащита, организират участниците в Лидерската академия за момичета "ГЛОУ". Демонтрацията е насрочена за 14 август в местността "Ксилифор" край Велико Търново. С нея се поставя началото на национална инициатива "Да се научим на самозащита", организирана от младежко Сдружение "ГЛОУ", реализирана с подкрепата на социална мрежа "Ятото".

В урока ще се включат и участничките от ежегодната Лидерска академия за момичета "ГЛОУ".В нея участват девойки от 14 до 18 години от 31 населени места от цялата страна. Организацията е създадена през 2004 г у нас по идея на "Корпуса на мира".

"През тази година академията ще бъде закрита от аташето по въпросите на културата в посолството на САЩ в България Тами Палчиков", обявиха от кметството в болярския град.

Всяко лято участничките в нея се занимават с теми, свързани с проблемите пред младите жени.Момичетата дискутират върху проблемите, свързани с трафик на жени, наркотици, СПИН, глад, войни и други глобални теми.

"Чрез различни ролеви игри те осъзнават своите силни и слаби страни, учат се на риторика и на лидерски умения. За 15 г от създаването на академията над 1000 момичета от страната са участвали в обученията", уточняват инициаторите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони