Очаква се засилен трафик на границите този следобед

На граничните пунктове с Турция е завишен пътникопотокът от леки автомобили, влизащи в страната, съобщиха от Гранична полиция.

На ГКПП – Капитан Андреево работят интензивно всичките 10 платна на вход, но няма чакащи коли.

Пътуващите са предимно турски граждани, пребиваващи в страни от ЕС, които са били на почивка в югоизточната ни съседка. В тази връзка се очаква в следобедните часове засилен трафик от леки автомобили на изход на ГКПП – Калотина.

За да се избегне продължително изчакване за преминаване през този граничен пункт, препоръчваме на пътуващите към Сърбия да използват и останалите пунктове на тази граница – Брегово, Връшка чука, Стрезимировци и Олтоманци.

Засилено движение на леки автомобили се очаква и на Дунав мост 2. Поради временното ограничение по път ІІІ-112 Монтана - Видин, в района на Добри дол, по-голямата част от тежкотоварните автомобили запътили се към Дунав мост 2 преминават по обходен маршрут ІІ-81 Монтана – Лом. Поради забавянето се очаква тежкотоварните автомобили да засилят трафика на Дунав мост 2. Няма затворени пътни участъци или такива, които са в ремонт. Преминаването засега се извършва без проблем, като не се образуват сериозни опашки от изчакващи.

На пунктовете с Гърция трафикът е нормален. Интензивно е движението на ГКПП - Кулата в двете посоки и на ГКПП – Маказа на изход. Поради продължаващи ремонтни работи на мостовото съоръжение от румънска страна, времето за преминаване през ГКПП Дунав мост Русе – Гюргево отнема между 30 и 60 мин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини