Жега до неделя, от понеделник температурите падат

През нощта ще е ясно. Утре - предимно слънчево, след обяд и горещо. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН, съобщи Фокус.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца. Ще се понижи още малко.

В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в планинските райони, краткотрайно ще превали и прегърми. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са предимно между 32° и 37°.

По Черноморието ще е предимно слънчево, със слаб източен вятър. Максималните температури там ще са между 30°-33°. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Температура на морската вода ще е 25°-27°.

Над планините в следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от север, североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 25°, на 2000 метра - около 17°.

През почивните дни ще остане горещо и предимно слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в западните и планинските райони ще превали и ще прегърми. Максималните температури ще са предимно между 33° и 38°.

В понеделник ще започне промяна на времето. Отначало над Западна и Централна България, а по-късно през деня и над североизточните райони, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, на места интензивни, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Ще започне и понижение на температурите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето