Загиналият в Лесидрен Марино притежавал актьорски талант

В сайта на 51 СОУ "Елисавета Багряна" в София е публикувано интервю с Марино Цветанов - 16-годишното момче, което загина при тежката катастрофа в Лесидрен за училищната телевизия. Той е участвал в театралната трупа, като е имал актьорски талант.

Справедливи наказания за убийците на пътя поискаха съучениците на Марино. Учениците призоваха институциите да вземат спешни мерки срещу джигитите на пътя.

"Почернените родители няма да намерят утеха, защото съдебната система е глуха за мъката им. Предвидените наказания в закона дават възможност убийците да получат неадекватно леки присъди. Съдебният процес пък е стена с множество пробойни. А убийството по непредпазливост си остава убийство", се казва в петицията до президента, премиера, НС, омбудсмана и политиците.

Те настояват убийството на деца на пътя да се третира като умишлено, а всяко действие, застрашаващо живота на децата, да бъде третирано като престъпление.

Възпитаниците на 51 СОУ призовават обществото да се включи в мащабна национална кампания, за да се изрази тоталната обществена непримиримост към изтребването на децата ни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини