Хванаха алкохол без акциз на кораба "Капитан Джак"

Алкохол без акциз е бил засечен при мащабна проверка на заведението-кораб "Капитан Джак" и в заведенията на хотелски комплекс, управляван от рускиня. И двата обекта са в курорта Слънчев бряг. Проверката е била извършена от икономически полицаи, представители на Районна служба «Пожарна безопасност и защита на населението» - Несебър, Регионален отдел «Национален строителен контрол» Бургас и Областна дирекция по безопасност на храните – Бургас.

Освен корабът, който работи като питейно заведение, инспектиран бил и павилион за хранене до него. Двата обекта са на различни собственици. По време на проверката са установени множество административни нарушения. По отношение на доставката, съхранението и наличностите на предлаганите алкохолни напитки зад три от баровете са намерени кашони, пълни със стъклени бутилки с етикет на различни видове алкохол, отворени, без капачки, съобщават от полицията. Според експертите бутилките видимо са изглеждали многократно използвани, като най-вероятно са пълнени с наливен алкохол без платен акциз, предлаган за продажба. За случая е уведомена Бургаската митница. Иззети са 48 бутилки с различна вместимост за извършване на митническа експертиза и налагане на административен акт по Закона за акцизите и данъчните складове, като предвидената санкция е в размер до 2 000 лева.

Хотелският комплекс, който също е бил подложен щателна проверка е в Слънчев бряг-Изток, управляван от 48 годишната Е.Т., руска гражданка със статут на постоянно пребиваващ чужденец. В хода на проверката в питейните заведения / ресторант, лоби бар и прилежащи към комплекса складови площи/ е открит високоградусен алкохол от различни видове в пластмасови туби с вместимост 10 литра и голямо количество алкохолни напитки с изтекъл срок на бандерола. За случая е уведомена Бургаската митница. Иззети са 21 пластмасови туби с вместимост 10 литра наливен алкохол водка, джин, ром, коняк, мастика и мента, с общо количество 187 литра, както и 97 бутилки различни видове алкохол с изтекъл срок на бандерола с общо количество 86 литра.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини