Участник в гонките в Лесидрен: Това, че някой пили гуми, не е състезание (видео)

Това, че някой пили гуми по центъра, това не е състезание. И да има състезания, е извън селото. Това каза пред Нова телевизия Ален - един от шофьорите в Лесидрен, които правят гонки, и участник в смъртоносната надпревара.

Според него тези състезания не били проблем. Младежите с мощни коли често са заснемали своите изпълнения.

В същото време стана ясно, че срещу втория участник в надпреварата в Лесидрен, която доведе до смъртта на две 16-годишни деца, няма обвинения. Той е бил разпитан само като свидетел.

От прокуратурата обясниха, че не могат да му търсят отговорност, защото незаконните гонки не са престъпление. Вторият шофьор може да бъде наказан само за превишена скорост.

Шофьорът, блъснал децата, остава в ареста. 28-годишният Филип Аспарухов е обвинен за убийство по непредпазливост.

По-строги наказания за убийците на пътя - петиция за това започнаха съучениците на нелепо загиналия край Лесидрен Марино. Той и друго дете на 16 години бяха пометени при незаконна гонка.

Инцидентът стана на 11 август около 18.50 ч. на пътя в посока към село Лесидрен. Причината е нерегламентирано състезание между два леки автомобила. По време на ляв завой, след прав пътен участък, единият от водачите - на 28 години от Лесидрен, губи контрол над автомобила и навлиза в банкета. Там блъска движещата се в посока Лесидрен група деца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини