“Локомотив” (Сф) се разпадна на каса бира

Краткото съществуване на досегашния отбор на “Локомотив” (Сф) във “В” група приключи с една каса бира, купена от запалянковците за футболистите след загубата от “Септември” с 1:2 за Купата на България. Феновете почерпиха в барчето до стадиона в “Надежда” играчите и треньорите, които си тръгнаха от клуба след след 20 дни тренировки и само два изиграни официални мача. За това време никой от тях не е взел нито лев възнаграждение. Разпадането на тима бе провокирано от цирка, в който се превърна двубоят срещу “Септември”.

Като домакин “Локомотив” не осигури необходимите 960 лева за провеждането на мача. Срещата не пропадна благодарение на собственика на гостуващия тим Румен Чандъров, който плати таксите. Преди това новият бос на “железничарите” Петър Касев дистанционно по телефона разигра треньора Валерий Дамянов да ходи до банкомати и да тегли пари от карта, в която уж имало 318 лева, но се оказаха 268 лева и останалите наставникът трябвало да доплати от джоба си, а по-късно щели да му бъдат възстановени. Дамянов отказал да дава лични средства и бил уволнен по телефона от Касев. Въпреки това треньорът и футболистите взели решение да изиграят мача и после да напуснат.

Явно и това ядоса собственика Касев, който избухна: “Тези 318 лева са парите, заработени от първата среща (б.р. - 1:0 над “Балкан” във “В” група), да се оправят с тях! Като нямат пари за мача, няма да го играят! Или ще направят контрола, а няма да вземат парите на президента на “Септември”! Утре вадя отбора от “В” група, да не го извадя сега още на полувремето!”

На следващия ден собственикът Касев декларира, че “Локомотив” няма да отиде за следващия двубой в Гоце Делчев срещу “Пирин” от втория кръг на “В” група. Бизнесменът обяви: “Който иска да развива клуба, да дойде до понеделник - ще му дадем възможност да работи безвъзмездно, ние запазваме акциите и ще плащаме дълга към НАП. Да си назначи треньори, директори, да си вземе играчи. Ако няма желаещи, ще отидем на друг вариант.“

Играчите го ударили на майтап

Футболистите и треньорите на “Локомотив” (Сф) го ударили на майтап в съблекалнята, когато шефът им Петър Касев се обадил по телефона и заплашил да ги уволни всички преди загубата от “Септември” с 1:2. Те решили да играят заради честта си и да поддържат форма. Отборът се събра и снощи в “Надежда”, за да порита за последно там - мачле за забавление, а не за тренировка.

Празна сметка вместо 360 000 лв.

Много разминавания на тема пари има между думите на шефовете на “Локомотив” (Сф) и действителността. Те декларираха, че дават пълномощно на спортния директор Кристиян Добрев за сметка с 360 000 лева, от които да тегли и да покрива разходите на отбора. Сметка наистина съществува, но е празна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ