Първа сватба в новия арест на Шумен

Арестант и любимата му сефтосаха с първи радостен ритуал новия арест на Шумен в четвъртък. Задържаният за сводничество Йордан Йорданов/39г./ подписал с майката на децата си, с която до сега нямали официален граждански брак, потвърди и говорителят на обвинението прокурор Орлин Куздов. Преди да се стигне до сватбата зад решетките с прокурорско разпореждане арестантът се разходил до лекар за медицинско свидетелство.

На тържеството, извършено от общинска служителка, свидетели станали само кръстниците и шефа на ареста Христо Бангеев. Ритуалът не бил в килията на арестанта, а в залата за следствени действия. Не стана ясно дали младоженците са почерпили арестантите за сватбата. Булката напусна сградата без букет и с изрична уговорка, че не желае да бъде снимана, въпреки хубавия повод.

Това е трета сватба зад решетките в Шумен, но първите две бяха в стария кошмарен арест, който от април тази година е затворен. Васил Костов-Кеца от бандата на "Килърите" пръв сключи брак там със своята Снежка. После през декември 2013 г. Христо Илиев-Големия Зевс вдигна безалкохолна сватба с любимата Ива.

Задържаните се женят зад решетките по любов и заради облекченията, които дава законния брак. Той улеснява свижданията, както и доста съдебни процедури.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони