БГ иновация: Козирка на блок стана беседка

Инициативни шуменци доказаха, че всяка площ от етажната собственост може да се използва и превърнаха козирката на жилищния си блок в беседка. Креативната идея може да се види на ул."Генерал Радецки"в квартал "Боян Българанов". Оказва се, че на блоковата козирка има място за маса със столове, но е добре за безопасност да се огради с парапет от винкел и това е сторено.

Според съседи, инициативата е на млади мъже от блока, които първо укрепили козирката. Сложили парапет, а сега дори възнамерявали да поставят и нещо като тента, за да пази от дъжд и слънце. Същите работливци боядисали и стълбището на блока.

Според съседката от 3-ия етаж Дияна Велчева (60 г.) беседката е от месец. "Веднъж са се събирали само там, не сме чували гюрултия, на никого не пречат", категорична е жената.

Друга дама от квартала обаче, не е на същото мнение и е подала читателски сигнал до електронния сайт shum.bg за ...незаконна постройка. Според нея всичко се случило без събрание и подписка от живущите. Във входа живеят и малки деца, а вратата към козирката-беседка била постоянно отворена, алармира тя и зове община или полиция да вземат мерки.

Зам. кметът по строителство Иван Йонков заяви пред "Труд", че общински служители ще направят проверка. Уточни, че е трудно да накараш някого да си махне масата от собствеността, при положение, че той няма чувство за самосъхранение. Ако общите части в блока не се използват по предназначение, а в случая козирката трябва да пази от сняг и дъжд входовете, домоуправителят има право да се намеси, коментира зам. кметът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл