Американски и български военни ремонтират детска градина в Търново

Американски и български войници ремонтират покрива на детска градина „Пролет” във Велико Търново. Детското заведение в старата столица е включено в програмата за хуманитарна помощ на отдел „Военно сътрудничество” към Посолството на САЩ у нас. По план реконструкцията трябва да приключи до 19 август.

Заместник-кметът на старата столица Снежана Данева-Иванова инспектирала как вървят дейностите. В комисията бил и директорът на дирекция „Строителство и устройство на територията” в Общината инж. Динко Кечев. Двамата получили уверение от началника на екипа майор Брад Шелтън, че работата по покрива на ОДЗ „Пролет” ще бъде свършена в уговорения и заложен срок.

„Детска градина „Пролет” не е единствената на територията на община Велико Търново, която е включена проекта. Основен ремонт на покрива се извършва и в целодневната забавачка в с. Церова кория”, уточниха от кметството в болярския град.

Средствата, които се инвестират, са в размер на около 55 000 лева. Проектирането е дело на общински експерти, а финансирането, изпълнението и закупуването на материали е възложено на отдел „Военно сътрудничество” към посолството на САЩ в България.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони