ТИР удари автобус по линията Лозен-София на магистрала Тракия

Деца се учат да пишат буквите от глаголицата на 24 май в Садово Сирене от слънчоглед, овесени бургери и веганска луканка са в менюто на втория Фестивал на еко- и биопроизводителите и арттворците

Израелски нанесе удари по цели на „Хамас“ в Ивицата Газа

Румяна Арнаудова: Най-малко трима учстват в корупционната схема в КАТ-Благоевград

Почина американският писател Филип Рот

Тръмп обвини Китай за изострянето в тона на Северна Корея

Манчестър Юнайтед е обявен за най-скъпия отбор в света

Времето ще бъде слънчево

Вapиaнт 1 се падна на матурата пo избиpаем предмет

Гаджев остава далеч от „Герена“

На 23 май 2018 да почерпят

Първите удари с F-35 бяха нанесени от израелски пилоти

Санкционираха 55 граждани при специализирана полицейска операция в Павликени Образувано е едно бързо производство за нерегламентиран превоз на пътници

Брошури подготвят шведите за война Инструкциите ще бъдат изпратени до всички 4,8 млн. домакинства

10 милиона лева за реклама на туристически райони „Труд” и ведомството организират поредица от кръгли маси за спа индустрията

Димитър Ламбовски: Далаверите в енергетиката са причина за сложената бомба на колата ми

Бившият депутат Димитър Ламбовски определи като причина за сложената на колата му бомба далаверите в енергетиката. В момента задълженията на НЕК са над 3 милиарда лева, каза за bTV Ламбовски.

Той е и основен свидетел по едно от делата, които се водят срещу компанията, поверено в ръцете на съдия Румяна Ченалова.

Поръчители на сплашването са хора, свързани с бизнеса с електроенергията или със злоупотреби в отрасъла , допуска бившият депутат.

“Има едни 15 милиона евро, които грубо казано са откраднати от гръцката електрическа компания и са реализирани в Турция чрез българска фирма, в която аз съм в управителния съвет. Тук е въпросът, кой е собственикът на фирмата.

Поради това аз си позволих да пусна сигнал до премиера и посланика на САЩ. Считам, че за американските служби не е проблем да се установи кой е истинският собственик. В Гърция се предприемат активни действия вече и в скоро време ще има активни показания в атинския съд във връзка с тази престъпна дейност”, заяви той.

И продължи: “Въпросът е тези 15 милиона евро дали са отишли за друга престъпна дейност. Това като ресурс не е голям. Тези практики трябва да са под лупата и да са осветени.

Така, че аз това винаги съм искал.

Фирмата е на Ангел Божилов, той отрича това и според него аз съм собственик и тези 15 милиона евро съм ги откраднал, аз. Има две хипотези – или да е г-н Ангел Божилов, или Димитър Ламбовски, трета хипотеза няма.

Аз не съм крал пари и считам, че със съдействието на американските служби, както и на нашите, това ще бъде доказано, защото паричният поток не е бил в куфари, а електроенергията върви по жица, някой графичар пуска указания къде отива токът, а някой пуска фактури.

Крайно време е да се сложи ред в енергетиката на България и всякакви субекти, които инцидентно попадат с лобизъм и влияние. Имаме осъществен натиск над третия секретар в посолството, като се ползва профсъюз и ще вдига стачки.

Аз съм защитен свидетел съм по делото с Ченалова. ОЕТ – НЕК и искам да подчертая, че не е по Белведере, Соло, а е по делото ОЕТ – НЕК. И тук също има търговия с влияние, имаме дълбоко обвързване с профсъюзно влияние, съдебната власт. И е време да се вземат мерки от съдебната власт.

Това дело е срещу НЕК и НЕК трябваше да плати над 20 милиона лева, ако то беше спечелено, и отделно щяха да бъдат приобщени искове за още над 250 милиона лева, веднага от други юридически лица и обекти, които са изкупували електроенергия. Всички, които са работили в отрасъла и са плащали надбавката за зелена енергия.

В никакъв случай не считам, че това е безинтересно за държавата, защото НЕК още утре трябва да затвори”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.