Страх в Лесидрен от автоидиотите (обзор)

"Тук е мафия като в Сицилия! Всеки мълчи, защото ще има отмъщение". Това заяви пред “Труд” жителка на ловешкото село Лесидрен, където във вторник вечерта при автомобилна гонка бяха прегазени две 16-годишни деца - Велислава Цанкова и Марино Цветанов.

Балканджийското село е сковано в страх, защото летовниците ще си отидат, а местните 10-12 младежи, които редовно устройвали родео с колите си, ще останат да безчинстват. “Те са нагли, защото са безнаказани. Преди три дни в един часа през нощта възрастната ми майка излязла да им направи забележка, че свирят с гуми и вдигат шум по центъра, а те я напсували и заплашили да я пребият”, разказа д-р Марин Чернев.

Тормозът от гонките продължавал повече от година, но никой не смеел да става свидетел срещу бруталните “хлапетии”, добави и кметът на Лесидрен Борис Нешев. Той самият викал полиция, която дошла на другия ден, когато се оказало, че няма очевидци на автородеото. “Залагат по 10 лв. и почват да се надбягват с колите. Хем се правят на шофьори, хем някой си тръгва с печалба от залозите”, казаха други лесидренци.

През ноември 2010 г. пиян 28-годишен мъж връхлетял с “Фолксваген Пасат” селския свещеник Цветослав Христов (34 г.) пред селската църква “Св. Георги”. Младият поп загинал на място и оставил 2-годишно дете сираче. Оказало се, че шофьорът е с 0, 92 промила. Вчера никой от селото не можа да си спомни дали убиецът е получил присъда и каква.

Селото е с над 1000 жители и няма районен полицай. За него отговаря РПУ-Угърчин, в което има 30-ина служители, заедно с чистачката и огняря. От тях има и отпускари, има и командировани. Такава е ситуацията от 2013 г. досега, твърдят от ловешката полиция.

В петък Окръжният съд в Ловеч ще решава дали да в остави ареста убиеца Филип Михайлов. Срещу втория шофьор Ален няма обвинение и той ще бъде разпитан само като свидетел. В Лесидрен е ден на траур. Там ще бъде погребан загиналият Марино Цветанов.

Посмъртно

Велислава Цанкова: Борете се за мечтите си!

Такова е заглавието на едно от есетата, което загиналата 16-годишна Велислава Цанкова изпратила преди ваканцията на своята учителка по литература от СОУ “Васил Левски” в Троян, разказаха вчера съучениците й. Тя имала истински писателски талант, с който през 2012 г. спечелила конкурса на НАСА за есе и била сред децата, посетили космическата база в Измир.

Марино Цветанов: Искам да стана актьор

Това е била мечтата на 16-годишния Марино Цветанов, която самият той споделя в интервю като участник в театралната трупа на столичното 51-во СОУ. Вчера неговите съученици и учители изпратиха петиция с искане убийствата на деца на пътя да се квалифицират като умишлени. Те настояват също да се разследват магистратите, които сдават леки присъди на шофьорите убийци, защото това било “знак за корупция в гнилата ни съдебна система”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право