Час и половина шофьорът на обърналата се цистерна виси на 128 метра височина

30 тона газ има в цистерната, преобърнала се и висяща през моста на 36 км между първия и втория тунел на магистрала „Хемус”. Рискът от мощен взрив е напълно реален, съобщи bTV.

Шофьорът на цистерната е все още в нея. Той виси вече час и половина на коланите си от шофьорската кабина на 128 метра височина. Човекът моли за помощ, но кабината е прекалено смачкана и изваждането му е затруднено. Току що единият от спасителите влезе вътре в кабината при шофьора. Експертите обливат цистерната с вода.

В момента експерти източват част от горивото. 20-тонен кран се е запътил към мястото на инцидента, за да се опита да изтегли цистерната.

Превозното средство се е движело към София, но рязко е сменило курса си, навлязло е в насрещното платно и се е преобърнало. Във видеото се вижда обърнатата цистерна.

Полицията затвори за движение платното от София към Варна. Патрули на "Пътна полиция" спират автомобилния поток в двете посоки по магистралата – в района на с. Яна и в района на Ябланица, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Трафикът в посока Варна се спира при с. Яна; в обратната посока – към София превозните средства се спират в района на Ябланица. Към мястото на произшествието са насочени специализирани екипи от пожарникари и спасители, както и на "Пътна полиция". В района е организирана спасителна операция. Ръководителите на екипите се обръщат към пътуващите с апел за търпение и разбиране, докато траят спасителните действия и обслужването на местопроизшествието.

Видео вижте ТУК

Очаквайте подробности

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини