Отчаяни сирийци се бият, за да се качат на влак от Македония за Унгария

Хиляди отчаяни имигранти бяха заснети в опитите си да се качат в препълнен влак, спрял на гара в южната част на Македония. Те се бият помежду си, за да се качат в претъпканите вагони на гара Гевгели на македонско-гръцката граница. Закъснелите да се качат през вратите, се опитват да влязат през прозорците, пише "Дейлимейл".

Повечето имигранти са пристигнали в Македония от Сирия, пътувайки по суша чрез Турция, след което по вода в претъпкани и опасни лодки до някой гръцки остров.

Много малко имигранти се решават да останат в почти банкрутиралата държава. Вместо това те се запътват към македонската гара Гевгели, където се качват на влак за Сърбия и Унгария. Оттам имигрантите могат спокойно да пътуват до Западна Европа благодарение на неконтролираните европейски граници. В крайна сметка те достигат страни като Германия и Франция, където във временни селища се надяват да достигнат до Великобритания.

Междувременно, африканските имигранти пък вече са изпитали ужаса да пътуват през Средиземно море на борда на опасни и претъпкани кораби, управлявани от трафиканти на гора, базирани в Северна Африка. Пристигайки в Гърция, тези имигранти се опитват бързо да пресекат граница с Македония. Също голям брой бежанци идват от съседна Албания.

Откъдето й да идват бежанците обаче, малко от тях планират да останат в Македония задълго.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят