Пътна полиция: 17 деца да загинали на пътя за 7 месеца

Продължават тежките пътно-транспортни произшествия, продължават да загиват хора, особено много са инцидентите по време на летния сезон с отпуски и много пътуващи хора. Това каза на пресконференция преди минути комисар Бойко Рановски, шеф на Пътна полиция.

Той съобщи, че за седемте месеца на 2015 година от януари до юли има регистрирани 3697 тежки катастрофи, с трима души повече са загинали. Най-тежко е положението в област Пловдив, откъдето минават много важни пътни артерии. Загиналите в този район при катастрофи са повече, отколкото дадените в София и района около столицата.

Осем деца са загинали като пътници, 7 като пешеходци и 2 като водачи на автомобили, съобщи още комисарят. Той уточни, че мобилните камери работят със 100% от капацитета си, има много заснети нарушения и документите за наказания се придвижват към шофьорите.

Установени са 3953 нарушения от мобилните камери и 5100 нарушения от стационарните камери.

Според Рановски, вече се работи по нова промяна в законодателството, свързана с увеличаване на наказанията и бързо придвижване на наказателните актове до виновните и събиране на глобите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини