Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Обвиниха бивш министър на финансите в лихварство (обзор) Стоян Александров ще отговаря за 75 кредита за милиони, раздадени срещу солени лихви

Гръцкият президент към Турция и Македония: Времената на нахлуване на европейска територия са отминали безвъзвратно

Здравец Хайтов представя нови разкрития за гроба на Левски

Русенец спечели 4 милиона и половина от тотото с фиш за 6.75 лв.

Гонки се организират поне на пет места в София

Поне на пет места в София всяка вечер се провеждат незаконни гонки. Организаторите им изготвят график всяка седмица, а точните часове се разпространяват в социалните мрежи, съобщи БиТиВи.

На някои от състезанията се събират десетки зрители. Тази нощ едно от местата, за които е обявено, че ще има състезание, е в края на квартал “Левски” Г. Джигитите обаче са изненадани от полицейска проверка.

Полиция имаше и на другите места, на които се очакваше да има гонки. Състезание беше насрочено и за полунощ на Цариградско шосе, но на мястото имаше само полицейска патрулка. Участниците в гонките в София избират за състезанията си скоро ремонтирани пътни отсечки. Но се събират и в самия център на града.

На Петте кьошета почти всяка нощ след един и половина вечерта младежи се надпреварват с бясна скорост на моторите си, сигнализира зрител на bTV.

„Това е недопустимо. Тук профучават с огромна скорост. Преди време тук сложиха този знак 40, но той просто не върши работа”, заяви д-р Тодор Найденов.

Участниците в гонки твърдят, че няма награди за победителите, нито залози кой ще спечели. А рискуват да участват в незаконните състезания заради адреналина от високата скорост.

Според бившия директор на КАТ Алекси Стратиев в закона могат да се включат конкретни мерки по отношение на такива прояви и да се завишат наказанията. Той допълни, че това е вид хулиганство на пътя.

По думите му гонките невинаги са организирани, често на светофар или другаде на пътя шофьори се впускат в състезание, което за съжаление често завършва трагично.

Дрифт състезатели призоваха младите хора, които се опитват да си вдигнат адреналина чрез гонки, да не го правят, а да карат на писта – с обезопасено трасе и автомобил.

Според тях решението е в промяна на манталитета на българина, който на пътя се държи все едно е сам.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете