"Дунав 8806" привлече американка

Републиканският шампион в НБЛ за жени "Дунав 8806" привлече американката Юрика "Ша" Брукс, съобщиха от клубната управа. 28-годишната баскетболистка играе на позиция гард и има солиден стаж в Европа.

След университета във Флорида Ша се подвизава в турския "Университета Чанкая". 2 години тя трупа опит в шведския шампионат, където играе за "Солна Викингс" и "Сален Баскет" и става гард номер 1 в миналогодишното първенство. Последната година Брукс записва средно по 12.3 точки на мач в полския "МКК Шедълце".

"Тотко Моллов, който е водил баскетболния отбор на "Дунав", живее и работи в Полша, той бе треньор на Ша и ми я препоръча", обясни треньорът на "сините феи" Георги Божков. "Това, което знам е, че отборът на "Дунав 8806" има 4 поредни шампионски титли. Целта през предстоящия сезон е ясна - отборът отново да е шампион", каза Брукс.

Русенският клуб вече подписа договор със сръбкинята Биляна Степанович /191 см/, която играе на позиция център. През летните месеци тя е била част от разширения състав на националния отбор на Сърбия, но отпада от групата за Европейското първенство. Синята фланелка ще облече и Вили Крачолова. 19-годишната баскетболистка за последно беше в „Левски“- София.

Контрактите си с "Дунав 8806" досега са подновили капитанката Зорница Костова и Радостина Димитрова.

Снимка "Дунав 8806"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт