Арестуваха гълъб наркотрафикант в Коста Рика

Гълъб наркотрафикант беше арестуван докато пренасяше марихуана и кокаин в близост до затвор в Коста Рика, съобщава агенция ЮПИ.

Полицията кръсти пернатото "наркогълъб". То бе заловено на местопрестъплението в близост до затвора Ла Реформа, най-големия в страната, разположен в Сан Рафаел де Алахуела. Крилатият пласьор пренасял 14 грама марихуана и 14 грама кокаин.

Полицията задържала контрабандната дрога. Това е първият опит за вкарване на наркотици в затвора Ла Реформа по този неконвенционален начин. Преди това с подобна цел са били използвани котки, към чиито опашки били прикрепени дозите. По този начин писаните пренасяли дрогата в различни отделения на затвора.

Арестуваният гълъб бил прибран в кафез, след което бил закаран в приют за птици. В Туитър се появиха шеговити коментари относно арестуването на птицата. "Хиляди гълъби излязоха на протест, за да бъде освободен техния нарко-събрат!", написа потребител, като изпрати и фотомонтаж на хиляди гълъби, събрали се протестно на Площада на културата в Сан Хосе.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят