Обновяват района пред Двореца на културата и спорта във Велико Търново след 30 години

Обновяват площада и парковата зона около Двореца на културата и спорта /ДКС/ "Васил Левски" във Велико Търново 30 г след построяването му. Районът около сградата ще придобие изцяло нов вид с инвестиция от близо 450 000 лв.

Изпълнителите на проекта за ремонт работят активно на терен, а новата визия ще е факт още през есента. Цялата мрежа от пешеходни алеи, заедно с площада са с обща площ от 2,2 квадратни километра.

Изцяло ще бъдат пренаредени каменните блокове, от които са изградени стъпалата към спортната зала. Стоманобетонните елементи под тях и към подпорните стени ще бъдат подменени. С нови настилки от павета и плочи ще бъдат префасонирани и пешеходните алеи, като годните строителни елементи ще се използват. Част от бордюрите също ще бъдат нови. Основен ремонт ще претърпи и отводнителната система под площада.

Реконструкцията на района около ДКС се финансира от Европейския съюз. Обектът бе сред петте допълнителни, включени към проекта "Град Велико Търново - зелена и достъпна балканска столица на културния туризъм". Първоначално одобрените средства за реализация на разработката за паркове, зелени площи и междублокови пространства бяха в размер на 4,8 млн.лв, но с последващ анекс към тях бяха прибавени още 2,4 млн.лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони