Запалиха колата на известен интелектуалец в Казанлък

Тази сутрин, около 04:30 часа, неизвестен подпали автомобила на казанлъшкия интелектуалец Румен Сомов, съобщи БГНЕС.

Автомобилът "Фолксваген" е бил паркиран пред дома на Сомов на ул. "Славянска" в Казанлък. След като се е чул силен тътен, той погледнал през прозореца и видял, че колата му гори. Направил опит да я загаси сам, но не успял. Екипът на пожарната пристигнал светкавично, но въпреки това колата е с унищожена предница.

Сомов няма идея кой и защо е посегнал на автомобила му. "Помогнал съм на много хора, не съм пречил на никой за нищо", коментира случката младият творец.

"Тази кола е снимка на цялото състояние на държавата. Свикнахме всеки ден да гледаме по телевизора, че на някой колата е запалена, но си казваме – добре, че не е моята. Лошото във всеки го убива постепенно. Ще го разберем едва когато го изяде отвътре", коментира казанлъчанинът.

Румен Сомов е известен интелектуалец в Казанлък. Занимава се предимно с нестандартни театрални постановки, режисьор е на няколко филма, заместник-председател е на едно от най-големите читалища в града. "Това няма да промени живота ми", каза в заключение Сомов.

По случая е образувано досъдебно производство. Тепърва органите на реда ще установяват кой е извършителят на злодеянието.

Същата нощ е направен опит да се запали входна врата на апартамент на ул. "Христо Ботев". На място е установено, че неизвестен извършител е запалил с парче от гума входната врата на апартамента. В резултат на палежа е изгоряла вратата и други вещи. И по този случай е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини