Шестима наши с пробация, помагали на трафикант от Тунис

Шестима от Харманли отнесоха различни срокове пробация, след като бяха заловен да помагат за нелегалното превеждане на хора от Турция в България, водени от тунизийски трафикант.

Районният съд в Свиленград одобри споразумение между прокуратурата и Юлиян Юлианов, Иван Илиев, Георги Георгиев, Огнян Огнянов, Красимир Илиев и Христо Стефанов. Всички те признаха вината си. Делото на 23-годишния мъж от Тунис е отделено и той ще бъде изправен пред Темида по друго бързо производство за организиране на незаконен канал за превеждане на хора в страната ни.

За Иван Илиев и Георгиев периодът на наказанието е 20 месеца, а за Юлианов година и половина. Тримата ще трябва да положат и 120 часа общественополезен труд в рамките на година. Другите от обвиняемите са с пробация за по осем месеца.

Както "Труд" писа, шестимата харманлийци и тунизиецът бяха арестувани, докато опитваха да вкарат в България в последния ден на миналия месец 54 нелегални чужденци. Те бяха засечени от наряд на граничната полиция в района на пункта Капитан Андреево. Незаконно пресеклите бяха от Сирия и Ирак.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини