Спипаха маскиран рецидивист тормозил старци

Криминалисти от Полски Тръмбеш разкриха и задържаха маскиран мъж, който е тероризирал старци в село Страхилово. В ареста е прибран 30-годишният Атанас С. от същото село, известен на МВР и осъждан.

На 11 август в 23,30 ч. на телефон 112 в местното управление е подаден сигнал от 37-годишен мъж от Горна Оряховица, че малко преди това в дома на баба му в Страхилово е внахлуло маскирано лице, което е употребило заплаха с цел кражба на пари.

Дегизираният мъж е задигнал DVD- плеър, мобилен телефон и две портмонета с пари.
Пристигналите на местопроизшествието полицаи установили, че преди да ограби възрастната жена, същият нападател е бил в къщата на 83-годишен дядо. Той живеел в съседство на потърпевшата. Злостроникът се нахвърлил върху стопанинът и с юмруци и ритници го проснал на земята в стаята. После откраднал от Иван Д. 10 лв. и кутия цигари.

Само за ден униформените разбрали кой стои зад нападенията. На 13 август опасният рецидивист е разкрит, заловен и дори привлечен като обвиняем за извършените престъпления. Разпитан е от съдия, пред който е дал обяснения по случаите. Задържан е за 72 часа, като е внесено искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони