Ректорът на СУ: Всяка година намаляват кандидат-студентите заради демографската криза Може да се отмени решението за нулев прием в специалност „Медицина“, каза проф. Герджиков

И отново цар (В)Каранга!

Алпинисти покоряват хилядник в Тяншан Монтират въжена градина в местността Ксилифор край Търново

Временно е спрян токът в кв. “Кулата” във Враца заради скъсани проводници

Учени ще развиват наука в помощ на туризма и творческите индустрии Проектът за креативен център е на ВУМ във Варна за 7 млн. евро

Без малко да се сдобием с родна аристокрация Фердинанд мечтаел за нашенци с титли, но липсвали мераклии

291 екипа на ОССЕ наблюдават изборите в Русия

Германският външен министър Хорст Зеехофер поиска отмяна на Шенгенското споразумение

Пучдемон: Трябваше да обявя независимост на Каталуния по-рано

Пет селища в Пазарджишко са без ток заради аварии от силния вятър

Вижте как протича гласуването за руски президент в София и Пловдив (СНИМКИ)

Мътилка потече от чешмите в пет монтански села, пращат им водоноски

ЦСКА спечели водната битка с “Левски” след късна драма

Започна аварийно кърпене на дупки в Шумен

Самурай от Япония и над 100 магове от 9 държави с демонстрации на “Златна котка 2018” Габрово се превръща в Балканската столица на магията

Община Търново вложи 550 000 лв в проектиране на 13 обекта

Община Велико Търново е вложила 550 000 лв за изготвяне на инвестиционни проекти на 13 важни за града обекти, с които ще кандидадтства по Оперативна програма “Региони в растеж” в новия програмен период.

“Договорът за безвъзмездна помощ е сключен през 2013 г, но някои от договорите за проектиране са подписани през март тази година”, съобщи дирeкторът на Дирекция “Общинско развитие” в кметството Мариела Цонева.

Тя допълни, че средствата са отпуснати по старата оперативна програма “Регионално развитие”. Вече има избрани изпълнители, с които са сключени договорите за проектиране, а през септември предстои обществено обсъждане на готовите проекти.
Предвижда се подобряване на градската среда в квартал “Чолаковци” с ремонт на уличната мрежа, поставяне на пейки, масички, кошчета и осветление. Подготвя се рехабилитация на пешеходна пътека между два жилищни комплекса. Проекти са изготвени за обновяване на детска градина, училище и читалище “Съзнание-1936”.
Останалите обекти се намират в старата градска част. В проектирането са включени Хуманитарната гимназия, Музей “Възраждане и учредително събрание”, Археологическия музей, Народната библиотека “П. Р. Славейков”. Ще бъдат рехабилитирани още панорамните площадки по ул. “Стефан Стамболов” и площад “Съединение”, който обхваща пространството пред Конака. Там е предвидено монтиране на вградено художествено осветление, поставяне на информационни табели, пейки, парапет и кошчета за отпадъци.

Изготвен е и проект за ремонт на обществена тоалетна на Самоводската чаршия. Проектирано е и изграждане на паркинг на ул. “Крайбрежна” за 50 автомобила.
“До 30 септември трябва да подготвим и изпратим инвестиционната си програма по приоритетна ос 1 на ОП “Региони в растеж”, която включва остойностен списък с проекти за 43 млн.лв. Всички 13 обекта ще са предмет на финансиране но тази ос”, заяви Мариела Цонева.

Тя добави, че вече се подготвя работната група, която ще приоретизира обектите. Ще бъдат изготвени и резервни проекти за 21 млн.лв.
“Самото кандидатстване за финенсиране е до 31 май догодина. В този срок трябва да подадем проекти поне за половината от общата сума”, каза още Мариела Цонева.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.