Борисов: Заловени са над 100 тона горива без документи, тече специализирана операция

От два дни тече специализирана полицейска операция, при която до сега са заловени над 100 тона горива без документи.

Това зави министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на брегови център за управление на корабоплаването в град Варна, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна.

Държавата ще бъде безкомпромисна по отношение на контрабандата на горива, тъй като по този начин губи милиони левове от данъци, заяви министър-председателят Бойко Борисов 

Министър-председателят посочи още, че 10 мобилни екипа извършват проверки за манипулирани горива във всички нефтобази и повечето бензиностанции в цялата страна. Борисов уточни, че се следи за това дали бензините не се разреждат с химически елементи, които повишават октана, но в същото време повреждат двигателя на автомобила. Той посочи, че засегнатите компании са активизирали адвокатите си, но допълни, че държавата ще бъде безкомпромисна по отношение на контрабандата на горива, тъй като по този начин тя губи милион левове от данъци. Бойко Борисов каза още, че в това отношение службите работят добре и вече данъчните постъпления са пореизпълнени с над 2млрд. лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини