Министър Московски: До месец и по Дунав ще функционира брегови център за управление на корабния трафик

До месец ще започне да функционира и бреговият център за управление на корабния трафик по река Дунав. Това зави министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски по време на откриването на брегови център за управление на корабоплаването в град Варна, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна.

Министър Московски уточни, че по този начин всички водни граници на България от поречието на българския участък на река Дунав и цялото Черноморско крайбрежие от Дуранкулак до Резово ще може да бъде наблюдаван от компетентните институции - Брегова охрана, БОП, МВР и други за предотвратяване на контрабандата по море и река. Московски допълни, че вече българската акватория на Черно море е изцяло обхваната от бреговите центрове и контрабандата на горива ще бъде прекратена.

Той добави, че изграждането на двете брегови кули във Варна и Бургас ще доведе до повишаване на ефикасността на работата на спец службите и на военноморските сили. Министър Московски изказа благодарност на всички, които са осъществили информационната система за управление на трафик на плавателни съдове.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини