Продават лични вещи на Мадона против волята й

Мъж почина, след като се удави в река Струма в Перник

Fibank спечели наградата „Продукт на годината“

Възрастна жена изгоря пред очите на дъщерите си

Дмитрий Песков: Москва е за запазване на споразумението за ядрената програма на Иран

Полицаи предотвратиха масово сбиване между две фамилии в село Розино Замеряли се с камъни и стъклени бутилки

Гърция започва разследване за финансови нарушения в УНИЦЕФ

Продават на търг картината на Модиляни “Легнало голо тяло”

Хванаха 28-годишен мъж, ползвал данни от чужди банкови карти

“Топлофикация София”: Сметките за отопление и топла вода са изготвени коректно и съобразно изискванията на Наредбата за топлоснабдяване

77-годишна жена изгоря при пожар в Петрич

Федерика Могерини: ЕС ще отпусне на Турция допълнително 3 млрд. евро за бежанците

Спецсъдът върна делото срещу Румен Овчаров (СНИМКИ)

Вижте какво реши Министерският съвет днес, 25 април 2018

Нови обвинения за Десислава Иванчева и заместниците й

200 млн. лв. са заделени за биоразнообразие по ОПОС 2014-2020

Политиките, свързани с опазването на природата са дело на всички нас, благодаря на всеки, който полага усилия в тази насока. Това каза министърът на околната среда и водите Ивелина Василева в събота при традиционното освобождаване на птици, организирано от Спасителния център за диви животни „Зелени Балкани“ в покрайнините на София.

„Както в предходния, така и в новия програмен период има заделен ресурс конкретно за биоразнообразието – приоритетната ос отново е с бюджет 200 млн. лв.“ Василева уточни, че по ОПОС 2007-2013 са били финансирани дейности, свързани с разработване на стратегически документи, с картиране на защитените зони, природни и национални паркове. „През новият програмен период тези дейности ще бъдат насочени специално към зоните на НАТУРА 2000”, каза министърът.

Бенефициенти по приоритетните оси ще бъдат структури на министерството, като Национална служба „Защита на природата”, която ще работи върху картирането и изследването на морските защитени зони и разработване на стратегически документи, но и НПО. За първи път и научни звена ще могат да се възползват от това финансиране. „Ще се финансират и други институции, ангажирани с работата по опазване на природата – общини, подразделения на МЗХ, Изпълнителната агенция по горите. Това е нашият и финансовият принос на ЕС, за да се изпълняват политиките, които имаме”, коментира министърът на околната среда.

Пет керкенеза, двата излюпени в Спасителния център, полетяха на свобода от ръцете на част от присъстващите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.