Държавата ще финансира част от ремонта на стадион “Тича” във Варна

Пари за нова тревна настилка и осветление на варненския стадион “Тича” ще бъдат отпуснати от държавния бюджет. Това обяви министър-председателят Бойко Борисов при откриването на новия Брегови център във Варна, на което присъстваха още министърът на младежта и спорта Красен Кралев и треньорът на футболния „Черно море” Никола Спасов, съобщиха от Министерството на младежта и спорта.

“Помолих премиера да ни помогне, защото и отборът, и градът заслужават да имат един добър стадион”, заяви Спасов.

“Нов стадион няма да правим, но ще финансираме ремонта на “Тича”, обяви Борисов. – Това, с което държавата може да помогне на футбола и го прави, е да се погрижи за базата. Прави го за отбори, които сами са израснали, донесли са резултати. Ето и “Черно море” бие “Левски”, сега и “Лудогорец” за суперкупата. И затова министър Красен Кралев и финансовият министър разговаряха с мен да направим настилката и осветлението на стадиона, на който тренира и играе този отбор. В 18 часа да играеш мач на 34 – 35 градуса не е работа. А след реконструкцията ще могат да играят от 8 и от 9 вечерта през лятото. Приходите на държавния бюджет ни позволяват да отпуснем тази сума. И както на “Лудогорец” направихме трибуна заради доброто им представяне, сега ще помогнем и на “Черно море” – заради доброто им представяне, като стимул. Играеш добре, произвеждаш добри футболисти – това да е критерият да помагаме. Министър Кралев ще направи обществена поръчка. Тогава ще стане ясна и сумата, която е необходима. Но ще искаме най-добрата тревна настилка и най-добро осветление – нека от отбора посочат изискванията си, за да може да се играе.”

По-рано през деня министър Красен Кралев се включи в честванията по случай Деня на Варна – 15 август. Той присъства на молебена за здраве и благоденствие на жителите на родния му град, след което участва в литийното шествие около катедралния храм “Свето Успение Богородично”, както и в тържественото вдигане на знамената на площада.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.